Wat te doen bij een schade?

In geval van een schade staat u er niet alleen voor. Bij ABC verzekeringen helpen we u uiteraard bij het oplossen van uw probleem. In elke stap, op elk moment in het proces. Als het nodig is nemen wij snel na uw melding contact met u en de verzekeraar op.

Schade kunt u doorgeven via ons telefoonnummer 043-3061111. Tijdens onze openingstijden kunt u direct spreken met een van onze medewerkers. Als we gesloten zijn, kunt u onze voicemail inspreken en nemen we de volgende werkdag contact met u op. U kunt er ook voor kiezen ons te mailen via info@abcvaals.nl.

Belangrijke informatie
Een schade is vervelend maar niet onoverkoombaar. We helpen u graag maar zijn daarbij volledig aangewezen op beschikbare informatie. U bent onze belangrijkste getuige!

Enkele belangrijke tips:

  • Denkt u altijd aan de veiligheid van u en uw geliefden.
  • Zorgt u ervoor dat u het schadeformulier altijd controleert bij het invullen en voor het ondertekenen. Met name de gegevens die de tegenpartij heeft ingevuld moet u goed controleren: is alles goed leesbaar, zijn de gegevens goed overgenomen, is de situatieschets correct, etc.
  • Maakt u ook altijd foto’s. Bent u bijvoorbeeld betrokken bij een ongeluk met een ander voertuig, maak dan altijd foto’s van beide voertuigen en van de omgeving. Bij de voertuigen is het belangrijk om zoveel mogelijk vast te leggen. Zeker als u “de schuldige” bent. Het is geen fabeltje dat tegenpartijen graag meer schade claimen dan er daadwerkelijk is. Legt u gewoon alles goed vast dan is er ook weinig tot geen “discussie”. Idem als u een schade veroorzaakt bij een derde. Maakt u altijd foto’s, ook al was het bij “bekenden”. Bescherm uzelf.
  • Neemt u altijd zelf contact op met ons. Laat ons weten dat u schade heeft veroorzaakt, of dat er schade bij u is veroorzaakt.