Transportverzekeringen

Eigen goederen transportverzekering
Als je goederen van het eigen bedrijf vervoert, kun je dit met een eigen vervoersverzekering regelen. Tot deze goederen behoren bijvoorbeeld de materialen in een bestelwagen. Ook als u eigenaar bent van goederen die moeten worden vervoert, kunt u dit verzekeren op een transportverzekering. Dit kunt u per keer (geval) regelen, maar u kunt ook een doorlopende dekking krijgen waarmee u alle daarvoor in aanmerking komende transporten hebt verzekerd.

Goederen van derden transportverzekering
Als het beroepsgoederen vervoer betreft zijn hiervoor verschillende mogelijkheden:
  • Ladingaansprakelijkheid – hiervoor gelden bij vervoer over de weg aparte regels. In de vervoersbrief staat meestal geregeld onder welke voorwaarden het vervoer plaatsvindt. De meest voorkomende regels zijn AVC en CMR. Deze aansprakelijkheid wordt steeds belangrijker om af te dekken.
  • Container/Trailerverzekering – deze verzekering sluit u af als u als vervoerder gebruik maakt van trailers en/of containers van derden.

Opslag van goederen
Dit is een risico dat apart verzekerd dient te worden. Gedurende het transport is het van belang dat u goed kijkt wie wanneer welk risico loopt. Als u hiervoor zelf verantwoordelijk bent kunt u dit zelf regelen door opslag in de transportverzekering mee te nemen. Maar u kunt het ook afzonderlijk regelen.