Rijwielverzekering

Een rijwielverzekering wordt ook wel een fietsverzekering genoemd. Dit is een verzekering waarmee u uw fiets kunt verzekeren, bijvoorbeeld tegen diefstal. De verzekering heeft standaard een looptijd van drie of vijf jaar en kent twee soorten dekkingen:
  • Diefstal – u bent volledig verzekerd bij diefstal of de schade die ontstaat tijdens een poging tot diefstal. Wordt de fiets in de eerste drie jaar gestolen? Dan wordt doorgaans de nieuwwaarde uitgekeerd. De fiets moet dan wel op z’n minst een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met twee sterren).
  • Beschadiging – kiest u voor de dekking beschadiging, dan wordt bij schade door een val of door een aanrijding eveneens de schade vergoed. Is de fiets in de eerste drie jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan wordt doorgaans de nieuwwaarde vergoed. Bij e-bikes wordt dan eveneens bij val- of stootschade aan de accu, de accu vergoed.

Steeds meer mensen kopen een elektrische fiets. Wij informeren u graag over de bijbehorende en passende fietsverzekering.