Onze geschiedenis

Het assurantiebureau van Henny Cremer zag midden jaren 80 het levenslicht. De benedenverdieping van het woonhuis aan de Maastrichterlaan werd daarvoor omgebouwd tot kantoor. Al snel werd het een volwaardig bedrijf met meerdere medewerkers en kreeg het de bedrijfsnaam ”ABC”. Reeds begin jaren negentig was ABC uitgegroeid tot een middelgroot kantoor op het gebied van financiële dienstverlening.

Midden jaren negentig opende ABC een tweede vestiging. Er werd gekozen voor Gulpen. “Dichtbij” klanten betekende in die tijd nog heel simpel “fysiek dichtbij”: een kantoor om de hoek. Het was het prille begin van het internettijdperk en de communicatie was in die tijd nog heerlijk eenvoudig; de fax was op dat moment nog hét communicatiemiddel tussen bedrijven, de vaste telefoon had geen “smart” broertje en klantafspraken vonden per definitie ’s avonds aan de keukentafel plaats.

Na de eeuwwisseling zag de wereld er inmiddels anders uit. Door de rappe intrede van internet, email en de mobiele telefonie konden fysieke afstanden sneller en efficiënter dan voorheen worden overbrugd. Een kantoor in Gulpen werd hierdoor al snel “overbodig”; klanten mailden en belden waardoor de fysieke aanwezigheid niet langer noodzakelijk was om een gevoel van “dichtbij” te geven. Medio 2004 werd besloten het kantoor te sluiten en het personeel (weer) te verhuizen naar kantoor Vaals. Door deze forse personele uitbreiding werd het “kantoor aan huis” te klein en werd tijdelijk gekozen om een kantoorruimte te huren in de Kerkstraat.

Helaas sloeg het noodlot niet veel later toe; Henny werd ernstig ziek. Eind 2006 overleed hij op 61 jarige leeftijd. ABC verloor daarmee haar grondlegger, het gezicht van de onderneming én de drijfveer achter het succes. 

Diverse potentiële overname kandidaten toonden interesse. Overname betekende echter in alle gevallen dat alle medewerkers hun baan zouden verliezen en kantoor uit Vaals zou verdwijnen. Na een spannende, maar bovenal onzekere periode van zes maanden werd Patrick Volders april 2007 de nieuwe eigenaar. Onder Patrick’s verantwoordelijkheid, werden er op organisatorisch en bedrijfseconomisch vlak diverse (grotere) veranderingen doorgevoerd. Er vonden personeelsmutaties plaats, de deskundigheid van personeel werd flink uitgebreid door verplichte permanente educatie én het product- en serviceaanbod werd flink uitgebreid. 

Ook het kantoorpand moest deze aanpassingen “uitstralen”. Het kantoorpand aan de Kerkstraat paste niet bij de ambitie om nadrukkelijk “betrokkenheid”, “onafhankelijkheid” en “deskundigheid” uit te stralen. Medio 2010 kocht Patrick het pand aan de Maastrichterlaan 163 en liet het volledig ombouwen tot kantoorpand. De kantooroppervlakte werd daarmee meer dan verviervoudigd. Op 1 maart 2011 verhuisde het personeel naar de nieuwe locatie.

Sindsdien is ABC verder gegroeid, ook (ver) buiten de grenzen van de gemeente Vaals. Nog steeds, zoals in de jaren 80, is iedereen van harte welkom én nog steeds doen we de dingen die we heel goed kunnen: mensen ontzorgen met kwaliteitsproducten en deskundigheidOndertussen doen we dit bij ABC op veel gebieden en hebben we hiervoor ook al meerdere erkenningen mogen ontvangen. Zo zijn we via ABC Lifestyle & Living op dit moment uitgegroeid tot autoriteit op het gebied van “de grote verbouwing” én behoren we bij ABC Verzekeringen tot de top van beste schadebemiddelaars in Nederland.  

Bij ABC streven we ernaar om alle voorkomende financiële producten en diensten te kunnen aanbieden. Naast specialisten in verzekeringen hebben wij inmiddels ook medewerkers die geschoold zijn op het gebied van pensioenen, hypotheken, estate planning, vermogensplanning en bedrijfsadvies

Vanaf 2014 biedt ABC internetondernemers een heel pakket aan betaalfaciliteiten, verzekeringen en bedrijfsadvies aan. Een unieke propositie die inmiddels is opgemerkt en erkend door de branchevereniging. 

ABC is niet alleen op het gebied van verzekeringen, maar ook op alle andere gebieden een middelgroot kantoor geworden. Bij ABC staan we dan ook nooit stil. We groeien en bloeien, maar we vergeten nooit dat we er zijn dankzij en voor onze trouwe klanten. Vertrouwde zekerheid dichtbij!

Behoort u nog niet tot onze klantenkring? Grijp deze kans aan en wordt ook klant.