Reisverzekeringen

Tijdens uw vakantie kan er van alles gebeuren waardoor u financiële schade oploopt. Dit kan geheel buiten uw schuld zijn. Uw bagage kan zoekgeraakt zijn op het vliegveld of u moet uw vakantie afbreken vanwege ziekte of overlijden van een naaste. Als er iets gebeurd waardoor er dan toch financiële schade ontstaat is een reisverzekering wel prettig. Zo’n financiële schade tijdens uw vakantie kan immers aanzienlijk oplopen. Niet iedereen kan dit zomaar rechtstreeks vergoeden en dit kan voor een hoop problemen zorgen.

Daarnaast is de module ‘onvoorzien/hulpverlening’ onmisbaar. Inmiddels zit deze dan bij alle reisverzekeraars in het basispakket. Deze module dekt bijvoorbeeld de kosten voor opsporing- en reddingsacties, hulpverlening door een alarmcentrale, extra reis- en verblijfskosten als u in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt of voortijdige terugkeer naar huis na een ongeval of ziekte. Voor uw vakantiereizen kunt u een aflopende polis sluiten maar het is ook mogelijk om een doorlopende dekking te regelen. Voordeel van deze laatste is dat alle met name buitenlandse reizen hieronder vallen mits ze in de particuliere hoedanigheid zijn.

Te verzekeren zijn:
Voor dekkingsgebied kunt u kiezen uit Europa dekking of werelddekking. Naast de reisverzekering kunt u ook de annuleringskosten verzekeren. Deze verzekering moet binnen 14 dagen na boeking van een reis worden afgesloten. Als de reis dan niet kan doorgaan of wordt onderbroken door een gedekte oorzaak worden de kosten aan u vergoed.