Verbouwen en renoveren

Wat kost een verbouwing? Hoe kun je een verbouwing financieren? En hoe weet je of je een goede offerte hebt gekregen? Legitieme vragen die allemaal vroeg of laat op uw pad komen. Bij ABC lifestyle & living nemen we het (hele) proces uit uw handen.

Het verschil tussen verbouwen, renoveren en restaureren is niet altijd voor iedereen duidelijk. Daarom leest u hieronder een toelichting waarin de verschillen worden aangegeven. Zo weet u precies waarmee wij u kunnen begeleiden.

Verbouwen
Verbouwen betekent het plaatsen en/of uitbreken van muren, het uitbreiden van uw woonruimte of een aanbouw plaatsen. Er worden zichtbare veranderingen aangebracht in onder andere vierkante meters. Er is sprake van veranderen en uitbreiden. Heel vaak is er een vergunningsplicht.

Renovatie
Bij renovatie wordt een gebouw dusdanig aangepast dat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid, brandveiligheid, etc. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van zowel oude als nieuwe materialen en technieken. Het kan gaan om het herstellen van de oude uitstraling van het te renoveren gebouw of juist een nieuwe uitstraling. Door middel van een dak- of gevelrenovatie kan de uitstraling van een pand bijvoorbeeld al aanzienlijk worden verbeterd. 

Restauratie
Naast renovatie kunt u bij de specialisten van ABC lifestyle & living ook terecht voor restauratie. Het grote verschil tussen restauratie en renovatie is, dat bij restauratie alleen traditionele materialen en technieken gebruikt mogen worden. Monumentale panden behouden zo hun karakteristieke eigenschappen.

Bij ABC lifestyle & living kijken we naar een totaaloplossing. Bij nieuwbouw gaan we uit van de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid en materiaalkeuze. Bij monumentale panden of panden met een hoge karakteristieke waarde, streven we bij ABC lifestyle & living ernaar zoveel mogelijk traditionele materialen te gebruiken in combinatie met moderne isolatie- en duurzaamheidsoplossingen. 

Bij ABC lifestyle & living adviseren en begeleiden we u graag bij uw volledige bouw, renovatie en/of restauratie. Wij maken bij de uitvoering uitsluitend gebruik van gecertificeerde en ervaren deskundigen.