Opbouw ABC website
• Hoofdpagina
• Verzekeringen
o Hoofdpagina
o Particulieren -> hoofdpagina met 12 sub pagina’s (a t/m l) o Bedrijven -> hoofdpagina met 8 sub pagina’s (a t/m h) o Weet wat te doen -> hoofdpagina met 3 sub pagina’s (a t/m c) o Klantenservice -> hoofdpagina met contactformulier
• Lifestyle & living o Beheer van onroerend goed
o Verbouwen en renoveren o Vastgoed beleggingen o Hypotheken
• Vermogensplanning o Inkomen voor uw eigen oude dag o Inkomen bij arbeidsongeschiktheid o Inkomen voor uw nabestaanden bij overlijden
o (bij ondernemer) inkomen bij staken/faillissement van uw onderneming o (afhankelijk van uw huwelijkse voorwaarden) inkomenspositie na een echtscheiding
o Erf- en schenkingsrecht o Financiële planning
o Mediation, particuliere en zakelijke (conflict)bemiddeling
• Bedrijfsadvie
• Contact o Hoofdpagina o Contactpersonen o Onze geschiedenis o Kwaliteitswaarborgen o Persoonsgegevens o Klachtenregeling
o Dienstenwijzer incl. privacy statement
1. Welkom bij ABC adviesgroep
ABC adviesgroep is in de gemeente Vaals en omstreken een begrip. Niet vreemd natuurlijk als je al meer dan 3 decennia als deskundig, ervaren en betrouwbaar dienstverlener in de markt bekend staat.
Waarvoor kunt u bij ons terecht?
de activiteiten van ABC adviesgroep kunnen als volgt worden onderverdeeld:
• ABC verzekeringen
• ABC lifestyle & living
• ABC vermogensplanning
• ABC bedrijfsadvies
Bij ABC verzekeringen werken specialisten op het gebied van particuliere en zakelijke schadeverzekeringen, inkomens-, zorg- en garantieverzekeringen, en iedere andere particuliere en/of zakelijke verzekering waarmee we u van dienst kunnen zijn. Kortom, voor iedere verzekering kunt u bij ons terecht. We zoeken die verzekering die het beste bij uw behoeften en wensen aansluit.
ABC lifestyle & living houdt zich vooral bezig met beheer van onroerend goed (BOG) van derden én (advisering op het gebied van) woningrenovaties en -verbouwingen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor hypotheken en voor vastgoed beleggingen. Wilt u uw woonhuis aantrekkelijk, eerlijk en zonder sores verkopen? Ook dan helpen we u uiteraard graag verder.
Bij ABC vermogensplanning regelen we uw particuliere bankproducten (zoals bancaire lijfrenten, spaarproducten, etc.), uw vermogensplanning incl. pensioenplanning, uw nalatenschapsplanning (ook uw leventestament) en huwelijksmediation. Wij adviseren u over uw mogelijkheden en onmogelijkheden.
Zakelijke relaties kunnen bij uitstek bij ABC bedrijfsadvies terecht met al hun vragen en uitdagingen. Naast een breed assortiment aan zakelijke verzekeringen, hebben we eveneens specialisten in huis voor al uw zakelijke fiscale, juridische en financiële vraagstukken. De ondernemer in privé staan we eveneens bij met raad en daad.
Nog niet bekend met onze service? Neemt u dan gerust contact met ons op. Dat kan per mail via info@abcvaals.nl, telefonisch contact via
Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot
17.00 uur. Tussen 12.30 en 13.00 uur hebben we pauze.
2.Verzekeringen
Bij een verzekering zijn twee partijen, een verzekeraar en een verzekeringnemer, die een overeenkomst aangaan. Tegenover de betaling van premie door de verzekeringnemer staat de uitkering door de verzekeraar indien de gebeurtenis of situatie zich voordoet die verzekerd is. Verzekeringen worden vanuit de wet onderverdeeld in twee soorten: schadeverzekeringen en sommenverzekeringen.
Schadeverzekering
Een schadeverzekering is een verzekering waarbij de strekking is het vermogen (bezit) van de verzekeringnemer te beschermen. Dit vermogen (bezit) kan bijvoorbeeld worden aangetast door beschadigd raken of verloren gaan van bezit of door aan derden veroorzaakte schade, waarvoor men wettelijk aansprakelijk is.
De meeste verzekeringen zijn schadeverzekeringen. Enkele voorbeelden van schadeverzekeringen:
• autoverzekering
• inboedelverzekering
• opstalverzekering
• aansprakelijkheidsverzekering
• rechtsbijstandverzekering
• zorgverzekering
Een schadeverzekering voor consumenten heeft standaard een contractduur van één jaar. De verlenging van een verzekering wordt in alle gevallen van tevoren door de verzekeringsmaatschappij aangegeven. De opzegtermijn is, na de eerste verlenging, in alle gevallen 1 maand.
Sommenverzekering
Een sommenverzekering keert een van tevoren afgesproken bedrag uit wanneer het onzekere voorval zich voordoet. Een sommenverzekering wordt afgesloten op het leven of de gezondheid van een persoon. Sommenverzekeringen zijn daardoor bijna altijd levensverzekeringen. Uitzondering hierop zijn een ongevallenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Een levensverzekering eindigt nadat een uitkering is verstrekt. Daarnaast is de verzekeringnemer te allen tijde gerechtigd de verzekering te beëindigen.
De rol van ABC verzekeringen
ABC verzekeringen is een onafhankelijke bemiddelaar in verzekeringen. Dat betekent dat u bij ons verzekeringen kunt afnemen van alle betrouwbare en belangrijke verzekeraars zoals bijvoorbeeld NH1816, ASR, REAAL, Nationale Nederlanden, Aegon, Allianz etc..
We hebben samenwerkingsverbanden met alle maatschappijen. We werken dus niet voor verzekeraars en we zijn zeker niet bij ze in loondienst. We zijn onafhankelijk én deskundig in het selecteren van het beste verzekeringspakket voor u. We letten op de jaarpremie die u betaalt, maar ook en vooral op de kwaliteit van de verzekering. Zo kunt u bij ons uitsluitend terecht voor kwalitatief hoogwaardige verzekeringen. We bieden u geen verzekeringen aan uit directe kanalen (de welbekende “reclame verzekeringen”).
De kwaliteit van een verzekering en de bemiddelaar wordt echt duidelijk in het geval van een schade. Wilt u niet met een 0800-nummer praten maar een persoon die u begrijpt en ondersteunt, kies dan voor een verzekeringspakket bij ABC verzekeringen.
Particulieren
Particuliere verzekeringen bij ABC verzekeringen
Verzekeren is mensenwerk. Bij de keuze voor de beste verzekering voor u zijn de verzekeringspremie (de prijs van de verzekering) en de voorwaarden de essentiële bouwstenen. Daarom nemen wij de tijd om u(w) situatie goed te leren kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek luisteren we naar u: wat is uw gezinssituatie, wat zijn uw wensen voor de toekomst, welke risico’s kunt of wilt u zelf dragen en welke wilt u afdekken, etc.?
Hoewel veel particulieren graag online een verzekering wensen af te sluiten, geloven wij bij ABC verzekeringen niet dat dat de beste keuze is. Wij geloven namelijk in advies op maat. Een gesprek van een uur kan u straks, als het erop aankomt, heel veel geld schelen.
Bij ABC verzekeringen zorgen we voor het onderhoud van uw totale verzekeringspakket. In verband met de steeds verder terugtredende overheid proberen wij steeds op het juiste moment onze relaties te informeren over de veranderingen en op welke manier hier het beste op kan worden ingespeeld.
De specialisten van ABC verzekeringen combineren al deze informatie in een op maat gemaakt advies aan u. Betrokken, onafhankelijk en deskundig.
Kom daarom langs bij ABC verzekeringen voor een persoonlijk advies op maat.
a) Woonhuis
Uw eigen huis is een waardevol bezit. Wanneer hier onverwachte schade aan ontstaat, is dit bijzonder vervelend en kan dit voor u leiden tot hoge kosten. De woonhuisverzekering biedt een oplossing voor deze financiële gevolgen.
Een woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering) is een verzekering waarmee u eventuele schade aan uw huis en alle daarbij horende roerende zaken kunt afdekken. Roerende zaken zijn de niet verhuisbare zaken.
Woonhuisverzekeringen zijn onder te verdelen naar verschillende dekkingen. Schade door brand, blikseminslag, luchtvaartuigen en ontploffing is altijd verzekerd. Verder kunt u de verzekering uitbreiden waarbij allrisk de meest uitgebreide dekking is.
De volgende factoren bepalen de hoogte van de premie:
• Uw woonplaats
• Herbouwwaarde van uw woning
• De dekking
• Uw schadeverleden
• Garantie tegen onderverzekering.
Beoordeel of uw woonhuisverzekering ook een aanvullende dekking biedt of moet bieden voor ruitbreuk. Overweeg daarnaast altijd de meest uitgebreide polis dekking. De extra premie is in de meeste gevallen te overzien en voorkomt bij een schadeclaim wellicht teleurstellingen. Uw verzekerde waarde bij een woonhuisverzekering betreft de herbouwwaarde. Dit is een andere waarde dan een mogelijke verkoop- of WOZ-waarde. In geval van een wijziging in deze herbouwwaarde, of een andere wijziging van het risico, dient u ons gelijk te informeren. Veel maatschappijen werken met een herbouwwaardemeter. We leggen u graag uit waarom dat zo is.
Inboedel
Met een inboedelverzekering is uw inboedel onder meer verzekerd tegen schade en diefstal, schade door brand, blikseminslag, luchtvaartuigen en ontploffing. Daarnaast krijgt u, wanneer er bij brand een deel van de inboedel verloren gaat, in veel gevallen de nieuwwaarde uitgekeerd.
Wanneer u nieuwe meubels koopt of bijvoorbeeld een grotere tv aanschaft kan de waarde van uw inboedel wijzigen. Het is daarom belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw inboedelwaarde klopt. Leg nieuwe zaken met grotere waarde ook vast middels foto’s en bewaar altijd de bon met aankoopbedrag en datum.
Onze inboedelwaardemeter kan u helpen met het vaststellen van deze waarde. Zo voorkomt u dat u bij schade maar een deel van de schade vergoedt krijgt en bent u voor het juiste bedrag verzekerd. Een ingevulde waardemeter geeft vaak recht op 5 jaar garantie. In deze gevallen ontvangt u voor de afloop van de garantie een bericht en heeft u de mogelijkheid om de garantie weer te verlengen.
Verzekeraars hebben vaak beperkingen in de standaard inboedelverzekering voor zaken als sieraden, schilderijen, antiek, kunst, audiovisuele apparatuur en geld. Deze worden hierin slechts meeverzekerd tot een bepaald bedrag. Tegen een hogere premie kunt u deze heel vaak toch gewoon meeverzekeren. Een andere optie waarvoor u kunt kiezen is het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering. Wij adviseren u hoe dan ook altijd om uw kostbaarheden vast te leggen op foto of beeldmateriaal. Indien u bezittingen heeft die veel economische waarde bezitten (in tegenstelling tot bijvoorbeeld emotionele waarde die helaas niet te verzekeren is) dan adviseren we u dit met ons vóóraf te bespreken opdat we een expert kunnen inschakelen die een objectieve waardebepaling kan opstellen. Deze waardebepaling is uiteraard slechts voor uw verzekering!
Rijwielverzekering
Een rijwielverzekering wordt ook wel een fietsverzekering genoemd. Dit is een verzekering waarmee u uw fiets kunt verzekeren, bijvoorbeeld tegen diefstal. De verzekering heeft standaard een looptijd van drie of vijf jaar en kent twee soorten dekkingen:
• Diefstal – u bent volledig verzekerd bij diefstal of de schade die ontstaat tijdens een poging tot diefstal. Wordt de fiets in de eerste drie jaar gestolen? Dan wordt doorgaans de nieuwwaarde uitgekeerd. De fiets moet dan wel op z’n minst een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met twee sterren).
• Beschadiging – kiest u voor de dekking beschadiging, dan wordt bij schade door een val of door een aanrijding eveneens de schade vergoed. Is de fiets in de eerste drie jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan wordt doorgaans de nieuwwaarde vergoed. Bij e-bikes wordt dan eveneens bij val- of stootschade aan de accu, de accu vergoed.
Steeds meer mensen kopen een elektrische fiets. Wij informeren u graag over de bijbehorende en passende fietsverzekering.
Aansprakelijkheid
Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen kosten waar u of uw gezinsleden voor aansprakelijk zijn. Heeft u per ongeluk letsel aan iemand toegebracht? De kosten kunnen snel oplopen. De aansprakelijkheidsverzekering zorgt voor een goede dekking tegen deze financiële gevolgen!
Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) bent u verzekerd voor schade waarvoor u, uw gezinsleden of u als bezitter van huisdieren aansprakelijk kan worden gesteld. Bijvoorbeeld, uw kind schiet tijdens het voetballen per ongeluk de bal door een ruit. Dan zult of kunt U aansprakelijk worden gesteld. Daarnaast kunt u per ongeluk letsel aan een ander toebrengen, met hoge kosten als gevolg. Per schadegeval geldt een maximaal verzekerd bedrag, waarin u diverse keuzemogelijkheden heeft.
Een AVP met alleenstaandendekking:
• De verzekeringnemer
• Logés
• Huispersoneel
Een AVP met gezinsdekking:
• Echtgenoot/echtgenote/geregistreerd partner
• Samenwonende personen
• Kinderen/uitwonende kinderen voor studie
Leven/financiële planning
Het pensioenstelsel in Nederland wordt onderverdeeld in drie zogenoemde ‘pijlers’:
Eerste pijler
De ‘eerste pijler’ is een basispensioen, door de Staat geregeld. In Nederland is dit geregeld in de Algemene Ouderdomswet (AOW). Deze pijler heeft als doel ten minste een basisvoorziening te scheppen.
Tweede pijler
De ‘tweede pijler’ is de aanvullende oudedagsvoorziening, ook wel pensioen genoemd. Het Nederlandse aanvullend pensioen wordt door werknemers tijdens hun werkzame leven opgebouwd. De premie wordt (deels) betaald door de werkgever. Het pensioen is bedoeld als aanvulling op de AOW-uitkering. Het doel van de tweede pijler is om, samen met de eerste pijler, een redelijk inkomen te geven dat is gerelateerd aan het gedurende het werkzame leven genoten salaris.
Derde pijler
De ‘derde pijler’ is vrijwillig, alle inkomensvoorzieningen die mensen zelf treffen vallen hieronder zoals lijfrente, bankspaarproducten en levensverzekeringen. De producten in deze pijler zijn voornamelijk bedoeld voor reparatie van pensioenbreuken en gaten.
Waar kunnen wij u mee helpen?
ABC verzekeringen kijkt samen met u naar uw totale pensioenplaatje. We reiken u oplossingen aan om uw pensioengaten te minimaliseren en optimaal gebruik te maken van de geboden middelen.
Motorrijtuigen
Een autoverzekering heeft als doel alle schade aan of veroorzaakt door de eigen auto te verzekeren. De dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht voor iedere autobezitter. Hiermee bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt aan derden. Met deze dekking bent u verzekerd tot een bedrag van €
Belangrijkste dekkingsvormen:
• Aansprakelijkheidsdekking – schade toegebracht aan anderen
• Beperkt Cascodekking – schade voor beperkt aantal zaken als brand, diefstal, ruitbreuk, loslopende dieren, etc.
• Volledig Cascodekking – schade aan de wagen zelf ook als je deze zelf veroorzaakt.
Daarnaast bestaan er aanvullende dekkingsvormen, zoals:
Ongevallen inzittenden (OVI)
De ongevallen inzittendenverzekering verzekert u en uw medepassagiers voor letsel opgelopen in de auto. Er wordt zowel voor overlijden als blijvende invaliditeit een verzekerd bedrag afgesproken
Schadeverzekering inzittenden (SVI)
Net als de OVI verzekering verzekert de SVI u en uw medepassagiers tegen de gevolgen van letselschade, echter tot een totaal maximum van €
Rechtsbijstand voor motorrijtuigen
Als schade heeft die door derden is veroorzaakt, kunt u met behulp van deze verzekering laten nagaan in hoeverre de schade kan worden verhaald. Ook als u een geschil heeft als gevolg van onderhoud aan de auto biedt deze verzekering soelaas.
Wij adviseren iedere auto bezitter deze verzekering af te sluiten.
Rechtsbijstandverzekeringgezinsdekking
Een juridisch conflict kan iedereen krijgen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. U bent verzekerd van juridische hulp bij conflicten afhankelijk van de soort dekking die gekozen wordt. Hieronder ziet u een lijst met mogelijke conflicten die gedekt zijn door een rechtsbijstandverzekering (voor zover niet anders overeengekomen uiteraard).
Consumeren en wonen
• Conflicten als gevolg van overeenkomsten die u als consument sluit
• Conflicten met buren
• Conflicten met gemeente of overheid
• Conflicten voortvloeiend uit koop, verkoop, huur, verhuur, bouw en verbouwing van uw woning in Nederland
Pensioen en sociale zekerheid
• Conflict met uw werkgever en/of een uitvoeringsorganisatie over uw pensioen
• Conflict betreffende uw recht op een uitkering op grond van sociale zekerheidswetten
Gezondheid
• Conflict bij persoonlijk letsel buiten het verkeer
• Conflict bij fouten bij medische behandeling of verzorging
• Conflict bij beroepsziekte of bedrijfsongeval
• Conflict bij contracten met een arts, medische instelling of zorginstelling
• Conflict bij een verzekeringsmaatschappij over een arbeidsongeschiktheids- of ziektekostenverzekerin
Personenrecht en ouderschap
• Uw persoonlijke staat, bijvoorbeeld over uw naam of nationaliteit
• Erkenning van uw kinderen
• Erfenissen
Werk
• Ontslag of reorganisatie, wanneer u en/of uw partner nog werkt
• Faillissement werkgever
• Uw recht als ambtenaar
• Tuchtzaak bij uitoefening van uw werk
Verkeer
• Schade en persoonlijk letsel in het verkeer
• Koop, verkoop, onderhoud en reparatie van een motorrijtuig
• Sleep- of vervoersovereenkomst na pech of ongeluk
• Verzekering van uw motorrijtuig
Vakantie
• Vervoer naar en van uw reisbestemming
• De gehuurde accommodatie
• Afgesloten reis- of annuleringsverzekering
Belasting en vermogen
• Beslissing van de Belastingdienst op uw bezwaarschrift
• Aan- en verkoop van aandelen door erkende instanties
• Uw vakantiewoning in het buitenland
g)Medischeverzekeringen
Iedere Nederlander van 18 jaar of ouder is wettelijk verplicht een basis zorgverzekering af te sluiten. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. In het basispakket zijn de medische kosten gedekt van een door de overheid bepaald zorgpakket met onder andere huisarts, ziekenhuisverblijf, kraamzorg, genees- en hulpmiddelen. Als u meer medische kosten wilt verzekeren, kunt u zich aanvullend verzekeren.
Wij kunnen uit een groot aantal zorgverzekeraars kiezen waarbij uw persoonlijke situatie centraal staat. Jaarlijks kan er bekeken worden wat voor u en uw gezin de beste oplossing is en welk eigen risico u het beste past. Daarnaast kunt u uit verschillende aanvullende pakketten kiezen waarbij ook weer van belang is welke zorg u belangrijk vind en wat u ervoor wilt betalen. Met name fysiotherapie en tandartskosten zijn hierin een belangrijk onderdeel.
In Nederland worden de sociale voorzieningen steeds meer terug gebracht naar de basis. Dat houdt in dat vaak in geval van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid een zeer tegenvallende uitkering komt. Wij kunnen samen met u kijken wat u positie is en laten zien welke gevolgen dat heeft. U kunt dan zelf bepalen of u hier iets aan wilt doen. Houdt u hierbij rekening met:
• ANW hiaat
• WIA hiaat
• Maandlasten AOV
Wilt u meer weten? Vraag dan zeker een gesprek aan met één van onze specialisten. ABC verzekeringen informeert u onder “Vermogensplanning” verder over onze mogelijkheden op het gebied van bovenstaande verzekeringen.
h)Reisverzekeringen
Tijdens uw vakantie kan er van alles gebeuren waardoor u financiële schade oploopt. Dit kan geheel buiten uw schuld zijn. Uw bagage kan zoekgeraakt zijn op het vliegveld of u moet uw vakantie afbreken vanwege ziekte of overlijden van een naaste. Als er iets gebeurd waardoor er dan toch financiële schade ontstaat is een reisverzekering wel prettig. Zo’n financiële schade tijdens uw vakantie kan immers aanzienlijk oplopen. Niet iedereen kan dit zomaar rechtstreeks vergoeden en dit kan voor een hoop problemen zorgen.
Daarnaast is de module ‘onvoorzien/hulpverlening’ onmisbaar. Inmiddels zit deze dan bij alle reisverzekeraars in het basispakket. Deze module dekt bijvoorbeeld de kosten voor opsporing- en reddingsacties, hulpverlening door een alarmcentrale, extra reis- en verblijfskosten als u in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt of voortijdige terugkeer naar huis na een ongeval of ziekte.
Voor uw vakantiereizen kunt u een aflopende polis sluiten maar het is ook mogelijk om een doorlopende dekking te regelen. Voordeel van deze laatste is dat alle met name buitenlandse reizen hieronder vallen mits ze in de particuliere hoedanigheid zijn.
Te verzekeren zijn:
• Bagage dekking
• Buitengewone kosten
• Geneeskundige kosten
• Onderwatersport
• Bijzondere bezittingen (duikuitrusting fiets golf sport)
• Geld en Cheques
• Automobilistenhulp
• Ongevallen
• Wintersport
Voor dekkingsgebied kunt u kiezen uit Europa dekking of werelddekking. Naast de reisverzekering kunt u ook de annuleringskosten verzekeren. Deze verzekering moet binnen 14 dagen na boeking van een reis worden afgesloten. Als de reis dan niet kan doorgaan of wordt onderbroken door een gedekte oorzaak worden de kosten aan u vergoed.
Overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een verzekering die tot uitkering komt bij het overlijden van de verzekerde. Het is een van de belangrijkste verzekeringen die u voor uw partner kunt afsluiten. Er bestaan verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. We onderscheiden daarin 3 verschillende vormen:
• Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering – een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit bij overlijden van de verzekerde. De uitkering verandert niet tijdens de looptijd.
• Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering – een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit bij overlijden van de verzekerde. De uitkering daalt in het begin nauwelijks en daalt sneller aan het einde van de looptijd.
• Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering – een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden van de verzekerde. De uitkering daalt ieder jaar met eenzelfde bedrag.
De premie wordt gebaseerd op de leeftijd van de verzekerde. Voor acceptatie wordt een gezondheidsvragenformulier ingevuld. Aan de hand daarvan worden de definitieve voorwaarden bepaald.
ABC verzekeringen adviseert u graag over het belang van een goede ORV voor u en uw partner.
Uitvaartkostenverzekering
Een van de verzekeringen waar de meeste commotie over is (geweest), betreft de uitvaartverzekering. Verschillende bekende kantoren waar u dit soort verzekeringen kon afsluiten kampten of kampen met financiële problemen. Desalniettemin is deze verzekering vaak onontbeerlijk. Neemt u derhalve de tijd om u goed te laten informeren.
De kosten van een uitvaart kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht (standaard rond €10.000). Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om een uitvaart te kunnen betalen. De kosten van een uitvaart zijn verder afhankelijk van uw eigen wensen
Er bestaan grofweg twee type uitvaartverzekeringen:
• Uitvaartverzekering in natura – hierbij verzeker je een bepaald pakket waarbij vooraf wordt bepaald wat wordt geregeld. Je neemt een dienstenpakket af en van wat er overblijft kan worden gebruikt voor grafkosten/crematiekosten, bloemen of catering.
• Uitvaartverzekering in geld – hierbij wordt een bedrag verzekerd wat uitkeert waarmee de begrafenis of crematie kan worden betaald. Het bedrag is mede afhankelijk van de premie en de duur van de verzekering. Als er niets aan veranderd keert deze polis altijd uit.
Inkomensverzekering
Wanneer u als werknemer door ziekte of een ongeval (gedeeltelijk) niet meer in staat bent om te werken, dan kunt u aanspraak maken op sociale voorzieningen. De sociale voorzieningen kunnen echter financieel nadelige gevolgen hebben, voor zowel werkgever als werknemer. Het is van belang om zowel als werkgever als ook als werknemer op de hoogte te zijn van de (mogelijke) financiële consequenties.
Werkgeversvoorzieningen
Indien een werknemer ziek en/of arbeidsongeschikt is brengt dit veelal verplichtingen en kosten met zich mee voor de werkgever, zoals re-integratie en vervanging. Dit kan financieel een dusdanige impact hebben dat dit de bedrijfscontinuïteit wel eens in gevaar kan brengen. Zeker bij bedrijven in het MKB. Het is daarom belangrijk dat u als werkgever duidelijk inzichtelijk heeft welke financiële gevolgen dit met zich mee kan brengen in uw situatie en welke maatregelen hiervoor te treffen zijn, om vervolgens een bewuste keuze te kunnen maken
Werknemersvoorzieningen
De sociale voorzieningen in Nederland leveren veelal een inkomensterugval op voor werknemers. Het is daarom belangrijk dat werknemers duidelijk inzichtelijk hebben en zich bewust zijn van de financiële gevolgen die ‘ziek zijn of arbeidsongeschiktheid’ met zich mee kan brengen. Vertrouwt u hierbij dus niet klakkeloos op uw werkgever maar vraag ook wat u zelf kunt regelen. Verzekeringen die op dit terrein oplossingen bieden zijn:
• Ziekengeldverzekering
• WIA-hiaatverzekering
• WIA excedentverzekering
• WGA eigen beheer
• ANW-hiaatverzekering
ABC verzekeringen informeert u onder “Vermogensplanning” verder over onze mogelijkheden op het gebied van inkomensverzekeringen.
Lijfrente en banksparen
Banksparen en lijfrente zijn twee verschillende manieren waarmee u een aanvullend pensioen opbouwt. Met zowel banksparen als lijfrente spaart u gedurende een bepaalde periode een bedrag op een geblokkeerde (bank)rekening. De bank of verzekeraar keert dit gespaarde bedrag later in termijnen uit als aanvulling op uw AOW.
De populariteit van banksparen zou de indruk kunnen wekken dat deze mogelijkheid de voorkeur geniet boven een lijfrenteverzekering. Dat is echter lang niet altijd het geval en de persoonlijke voorkeuren spelen daarbij zeker een belangrijke rol. Wilt u bijvoorbeeld een levenslange uitkering dan is de lijfrenteverzekering geschikter dan een bankspaarproduct. Deze laatste vormt immers geen garantie tegen het langlevenrisico (eenvoudig uitgelegd, het risico dat u ouder dan gemiddeld wordt).
Het is uiteraard mogelijk om middels een lijfrenteverzekering en een bankspaarproduct een voorziening te maken die later uitkeert. De inleg is (deels) fiscaal te verrekenen in de inkomstenbelasting. Daar staat dan tegenover dat de uitkering wel bij uitkering (laag) wordt belast.
ABC verzekeringen informeert u onder “Vermogensplanning” verder over onze mogelijkheden op het gebied van aanvullende lijfrenteverzekeringen en/of bankspaarproducten.
Bedrijven
Zakelijke verzekeringen bij ABC verzekeringen
Als ondernemer bent u uiteraard het liefst bezig met ondernemen. Met de juiste verzekeringen zorgt u ervoor dat u dit onbezorgd kunt blijven doen
Hoewel veel ondernemers graag online een verzekering wensen af te sluiten, geloven wij bij ABC verzekeringen niet dat dat de beste keuze is. Wij geloven namelijk in advies op maat. Een gesprek van een uur kan u straks, als het erop aankomt, heel veel geld schelen.
Bij ABC verzekeringen zorgen we voor het onderhoud van uw totale verzekeringspakket. In verband met de steeds verder terugtredende overheid proberen wij steeds op het juiste moment onze relaties te informeren over de veranderingen en op welke manier hier het beste op kan worden ingespeeld.
Om het gewenste verzekeringspakket voor u goed in beeld te hebben wordt eerst en risico-inventarisatie gemaakt aan de hand waarvan vervolgens met u wordt gekeken welke risico’s u zelf wenst te nemen en welke risico’s u wilt onderbrengen bij een verzekeringsmaatschappij. U hoeft zeker niet alles te verzekeren (liever zelfs niet), maar u moet wel weten wat de risico’s zijn als u ervoor kiest iets niet of slechts deels te verzekeren.
De specialisten van ABC verzekeringen combineren al deze informatie in een op maat gemaakt advies aan u. Betrokken, onafhankelijk en deskundig.
Kom daarom langs bij ABC verzekeringen voor een zakelijk advies op maat.
a)Zakelijke basisverzekeringen
Opstallen
Schade aan het bedrijfsgebouw kan vele oorzaken hebben en voor veel last zorgen. Wanneer u uw bedrijfsgebouw met een gebouwenverzekering verzekerd, worden de kosten van de materiële schade vergoedt. Met de gebouwenverzekering verzekert u zich tegen schade aan het bedrijfsgebouw, bijvoorbeeld ontstaan door brand, blikseminslag, ontploffing, storm, water, diefstal, vandalisme, aanrijdingen en sneeuwdruk. Daarnaast worden de kosten die u maakt om de schade te beperken(bereddingskosten) ook gedekt door de verzekeraar. Dit geldt ook voor de kosten van het vaststellen van de schade (expertisekosten).
Voor de waardebepaling wordt op dit moment meestal teruggevallen op de herbouwwaarde. De waarde kan in overleg worden vastgesteld, maar u kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door een erkend taxateur. U heeft dan garantie dat de schade wordt geregeld op basis van de taxatie.
Inventaris/goederen
Een inventaris- en goederenverzekering verzekert u voor schade aan uw goederen of inventaris. Door een schade kan uw bedrijf stil komen te liggen. Daarom wilt u zo snel mogelijk geholpen worden. Deze verzekering biedt u daarnaast ook dekking voor materiële schade. Als u liever helemaal geen risico wilt lopen, is dat ook mogelijk! De navolgende gevaren kunt u in ieder geval verzekeren:
• Brand/Bliksem
• Ontploffing
• Elektrische spanning
• Storm
• Water
• Inbraak
• Vandalisme
• Aanrijding
Ook bijkomende kosten zijn meeverzekerd. Verzekeren is prima, maar voorkomen is uiteraard beter.
U kunt als eigenaar van gebouwen op verschillende manieren voor beveiliging en/of preventie zorgdragen. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan bouwkundige maatregelen, zoals goed hang- en sluitwerk, stevige toegangspoorten/deuren, hekwerk. Maar denkt u ook aan elektronische maatregelen zoals een alarminstallatie die melding geeft bij brand en/of inbraak en camerabeveiliging. Tot slot spelen ook organisatorische maatregelen zoals door sleutelbeheer te regelen en vast te leggen wie wat doet bij afwezigheid, een belangrijke rol
Het spreekt voor zich dat hoe beter uw beveiligings- en preventie maatregelen, hoe lager de zakelijke verzekeringspremie
Verhuur – Huurderving
Als u het gebouw verhuurt is het belangrijk dat u door geeft wat voor huurder er in het pand zit. Ook als dit wisselt dient u dit door te geven. Ook kunt u zich verzekeren tegen huurderving als het pand door een gedekte oorzaak tijdelijk niet verhuurd kan worden.
Glasverzekering
Schade als gevolg van breuk is niet standaard meeverzekerd. U kunt de dekking hiervoor apart regelen. Het gaat hier om het glas dienende tot lichtdoorlating.
Cyberverzekeringen
Elk bedrijf dat te maken heeft met gegevens (data) loopt risico’s. Of het nu om computers, servers of online gaat, de risico’s worden steeds complexer. Met een cyberriskverzekering kunnen verstrekkende gevolgen van bijvoorbeeld het verlies van gegevens en aanvallen worden ingeperkt.
Bedrijven zijn in dit digitale tijdperk voor steeds meer data verantwoordelijk. Ook ten aanzien van klanten en eigen werknemers. Denk hierbij aan vertrouwelijke informatie, zoals contracten, financiële gegevens of marketingplannen, maar ook aan gevoelige informatie, zoals contacten, salaris administratie en medische gegevens. Vaak bent u wettelijk verplicht om de betrokkenen op de hoogte te stellen van een mogelijke inbreuk op uw systeem. Daarom is het verstandig om de kosten die hieruit kunnen ontstaan af te dekken met een cyberriskverzekering.
Bedrijfsschadeverzekering
Schade aan het gebouw, de inventaris en de goederen kan gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering. De bedrijfsvoering kan zelfs geheel stil komen te liggen. U hebt geen inkomsten, maar de vaste lasten gaan door. Met de bedrijfsschadeverzekering bent u verzekerd wanneer uw bedrijf na een schadegeval tijdig stil komt te liggen. De verzekering is er op gericht uw bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen, waardoor u zoveel mogelijk klanten behoudt en de omzet van uw bedrijf zo min mogelijk daalt. De verzekering vergoedt de vermindering van de nettowinst en de betaling van de vaste lasten.
Bedrijfsaansprakelijkheid
Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering probeert u te voorkomen dat u voor zware financiële lasten komt te staan als gevolg van fouten waarvoor u aansprakelijk bent. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekkingen voor bedrijfs-, werkgevers-, product- en milieuaansprakelijkheid. Waarbij de uiteindelijke dekking afhankelijk is van uw keuze en bedrijf.
Deze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt aansprakelijkheid voor schade die u veroorzaakt aan personen en/of spullen én de schade die daaruit voortvloeit. Het gaat hierbij om schade tijdens activiteiten binnen uw beroep of bedrijf. U verzekert hiermee ook aansprakelijkheid als uw producten schade veroorzaken.
Het is van groot belang dat u goed laat omschrijven in welke hoedanigheid u uw werkzaamheden verricht. Dit geldt als uitgangspunt voor uw dekking. Uiteraard is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen vrijbrief voor roekeloos gedrag. Goed koopmanschap blijft bij alle zakelijke verzekeringen de basisvoorwaarde. Zo zijn er een aantal zaken zeker niet (of zeer beperkt) te verzekeren:
• Opzet
• Milieuschade
• Schade door/met motorrijtuigen en/of luchtvaartuigen
• Schade aan geleverde zaken
• Overtreding van voorschriften
• Molest, atoomkernreactie en brand
• Risico verzwarende bedingen
• Zaken onder opzicht
• Zuivere vermogensschade
• Naverrekening
• Etc.
De premie wordt onder andere vastgesteld op basis van uw jaaromzet. Jaarlijks dient u deze gegevens dan ook aan de maatschappij door te geven.
Collectiviteiten
Bent u een zakelijke relatie en heeft u meerdere zaken te verzekeren dan kunt u dit collectief bij ons regelen. De zaken waar dit het meeste voorkomt is bij motorrijtuigen en werkmaterieel.
Bij autoverzekeringen praat je dan van een wagenpark. Vanaf 7 voertuigen bestaat de mogelijkheid om een wagenpark te maken. Dit is daarnaast ook afhankelijk van het schadeverloop in de laatste drie jaar. Aan de hand van de opgave zal een premie voor het wagenpark worden afgesproken die scherper zal zijn dan in geval de voertuigen individueel waren verzekerd.
Ook bij werkmaterieel kan bij grotere aantallen een collectiviteit worden aangeboden. Dit kan zowel de premie als de voorwaarden gunstig beïnvloeden.
Ook op het gebied van zakenreizen kunnen wij voor grotere groepen werknemers een op maat gemaakte verzekering maken.
Heeft u een onderneming en personeel in dienst? Informeer dan bij ABC verzekeringen naar de collectiviteitsmogelijkheden. Op die manier biedt u uw personeel een prachtig pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zonder dat het u geld kost.
Motorrijtuigen
Heeft u meer dan 7 voertuigen te verzekeren? Kijk dan eerst bij “Collectiviteiten”.
Schade aan een auto wilt u graag zo snel mogelijk verholpen hebben, zeker als uw bedrijf afhankelijk is van de mobiliteit van uw bedrijfsauto’s. Een transportbedrijf kan bijvoorbeeld niet zonder zijn vrachtwagens. Met de bedrijfsautoverzekering wordt u in geval van schade snel en deskundig geholpen, waarna u snel weer de weg op kan. Een bedrijfsautoverzekering heeft als doel alle schade aan of veroorzaakt door de eigen auto te verzekeren.
De dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht voor elke autobezitter. Hiermee bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt aan derden. Belangrijkste dekkingen:
• Wettelijke aansprakelijkheidsdekking – schade toegebracht aan anderen.
• Beperkt cascodekking – schade voor beperkt aantal zaken als brand, diefstal, ruitbreuk, loslopende dieren etc.
• Volledig cascodekking – schade aan de wagen zelf ook als u deze zelf heeft veroorzaakt.
Aanvullende dekkingen bij motorrijtuigen:
Ongevallen inzittenden (OVI)
De ongevallen inzittendenverzekering verzekert u en uw medepassagiers voor letsel opgelopen in de auto. Er wordt zowel voor overlijden als blijvende invaliditeit een verzekerd bedrag afgesproken.
Schadeverzekering inzittenden (SVI)
Net als de OVI verzekering verzekert de SVI u en uw medepassagiers tegen de gevolgen van letselschade tot een totaal maximum van €
Rechtsbijstand voor motorrijtuigen
Als u schade heeft die veroorzaakt is door derden kan deze rechtsbijstand verzekering u helpen uit te zoeken of en in hoeverre de schade kan worden verhaald. Ook als u een geschil heeft als gevolg van bijvoorbeeld onderhoud aan de auto biedt deze rechtsbijstandverzekering soelaas.
Werkmaterieelverzekering
De verzekering is bestemd voor werktuigen, zoals graafmachines, graaflaadcombinaties, mobiele kranen, vorkheftrucks, draglines, shovels, bouwkranen, tractoren, etc. De premie voor een werkmateriaalverzekering is afhankelijk van het soort werkmateriaal dat u wilt verzekeren. De verzekering wordt te allen tijde op maat gemaakt. Op een werkmaterieel polis is het rijrisico verzekerd (WAM), maar kan ook het werkrisico worden meeverzekerd.
WEGAM
De werkgever is verantwoordelijk voor de bestuurder van een motorrijtuig of werkmaterieel . De aansprakelijkheid die hieruit voortvloeit is vaak niet verzekerd. Met een WEGAM verzekering kan de werkgever dit risico indekken.
e)Rechtsbijstandsverzekering
Als je als bedrijf een geschil krijgt met anderen kun je dat aanhankelijk maken met een zakelijke rechtsbijstandverzekering.
Uw bedrijf kan in een situatie terechtkomen waarbij juridische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij problemen met een medewerker of een conflict met een klant die niet betaalt. Met de rechtsbijstandverzekering bedrijven krijgt u onafhankelijke en professionele hulp. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan over:
• Milieuzaken
• Aanneemovereenkomsten
• Conflicten met klanten/afnemers over geleverde producten en diensten
• Conflicten met leveranciers over inkoop van diensten/producten
• Personeel en sociale wetgeving
• Verhaal van letsel- en materiele schade
• Conflicten met de overheid
• Koop, huur en/of onderhoud van bedrijfsruimte
• Motorrijtuigen
• Etc.
f)Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Als zelfstandig ondernemer, waaronder een zzp-er, kunt u ervanuit gaan dat er wettelijk weinig tot niets is geregeld met betrekking tot de sociale voorzieningen. Door het wegvallen van de werkzaamheden van de zelfstandig ondernemer valt het bedrijf veelal stil en daarmee ook het inkomen. Het uitbesteden van deze werkzaamheden is vaak moeilijk of duur, wat de inkomsten van u nog verder onder druk zet. Het inzichtelijk hebben en eventueel afdekken van deze kosten c.q. risico’s is daarom van essentieel belang. ABC verzekeringen kan u verder helpen en informeert u graag over de mogelijkheden en onmogelijkheden.
Met de AOV beschermt u zich als zelfstandig ondernemer, zzp’er of mkb’er tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Kunt u door een ziekte of ongeval uw werk niet meer uitvoeren? Dan ontvangt u vanuit de AOV een uitkering. Hierbij wordt niet gekeken of u nog inkomen heeft uit andere bronnen. ABC verzekeringen biedt u direct deskundige hulp en zo nodig een persoonlijk re-integratieprogramma.
De AOV premie is van meerdere factoren afhankelijk, zoals:
• Beroep van de verzekerde/gevarenklasse
• Geboortedatum c.q. leeftijd
• Wachttijd (14–30 –60–90–180–365 dagen)
• Verzekerde som Rubriek A (eerste jaar)
• Verzekerde som Rubriek B (alle volgende jaren tot de eindleeftijd)
• Eindleeftijd
• Verzekering wel of niet klimmend tijdens de looptijd
• Uitkering wel of niet klimmend
• Soort arbeidsongeschiktheidsdekking (beroeps of passende arbeid)
• Soort tarief (combi of standaard)
• Uitkeringsdrempel (vanaf 25%)
Het verzekerde bedrag wordt bepaald in overleg met de verzekerde waarbij als uitgangspunt zoveel mogelijk wordt gekeken om normaal te kunnen blijven leven (80%100% van gebruikelijk). Om voor de verzekering in aanmerking te komen moeten er gezondheidswaarborgen worden aangeleverd.
Een AOV is een dure verzekering. Desalniettemin vinden we dat u deze verzekering moet afsluiten. De vorm en condities hoeven niet vanaf de eerste dag ingevuld te zijn tot optimaal. Dat kunt u samen met ons gedurende de looptijd aanpassen. Hoe jonger u begint, hoe goedkoper een dergelijke verzekering voor u is. In sommige beroepen adviseren we zelfs een tijdelijke AOV verzekering. Laat u goed informeren door deskundigen!
ABC verzekeringen kan u verder helpen en informeert u graag over de mogelijkheden en de onmogelijkheden.
g)Reisverzekeringen
Als u zakelijk op reis gaat is een doorlopende zakenreisverzekering vaak een goede oplossing. Onder deze verzekering kunt u trouwens niet alleen de zakelijke reizen onderbrengen, maar ook uw privé reizen. Als u personeel heeft, is dit een mooi “extraatje” dat u uw personeel kunt meegeven.
De belangrijkste zaken die geregeld kunnen worden zijn:
• Bagage
• Buitengewone kosten
• Geneeskundige kosten
• Automobilistenhulp
• Zaakwaarnemer
• Annulering
U kunt dit voor u zelf regelen maar ook eventueel collectief voor uw personeel. De dekking wordt mede gebaseerd op de soort werkzaamheden die worden uitgevoerd. In geval van een schade kan gebruik worden gemaakt van de persoonlijke hulpverlening die door de daarvoor bestemde centrale wordt verleend.
Wij adviseren u graag verder hierover.
h) Transportverzekeringen
Eigen goederen transportverzekering
Als je goederen van het eigen bedrijf vervoert, kun je dit met een eigen vervoersverzekering regelen. Tot deze goederen behoren bijvoorbeeld de materialen in een bestelwagen. Ook als u eigenaar bent van goederen die moeten worden vervoert, kunt u dit verzekeren op een transportverzekering. Dit kunt u per keer (geval) regelen, maar u kunt ook een doorlopende dekking krijgen waarmee u alle daarvoor in aanmerking komende transporten hebt verzekerd.
Goederen van derden transportverzekering
Als het beroepsgoederen vervoer betreft zijn hiervoor verschillende mogelijkheden:
• Ladingaansprakelijkheid – hiervoor gelden bij vervoer over de weg aparte regels. In de vervoersbrief staat meestal geregeld onder welke voorwaarden het vervoer plaatsvindt. De meest voorkomende regels zijn AVC en CMR. Deze aansprakelijkheid wordt steeds belangrijker om af te dekken.
• Container/Trailerverzekering – deze verzekering sluit u af als u als vervoerder gebruik maakt van trailers en/of containers van derden.
Opslag van goederen
Dit is een risico dat apart verzekerd dient te worden. Gedurende het transport is het van belang dat u goed kijkt wie wanneer welk risico loopt. Als u hiervoor zelf verantwoordelijk bent kunt u dit zelf regelen door opslag in de transportverzekering mee te nemen. Maar u kunt het ook afzonderlijk regelen.
Weet wat te doen
We vinden het bij ABC verzekeringen heel belangrijk dat u goed, snel en klantgericht wordt geholpen als u vragen, advies of hulp nodig hebt. We vinden het echter ook belangrijk u te informeren hoe u nog verantwoorder en zorgzamer met uw privé eigendom kunt omgaan.
Zo zijn er een aantal zaken die u reeds kunt doen om de kans op ongemak (verlies van spullen, beschadiging van spullen, etc.) simpelweg te verkleinen. Als er dan toch onverhoopt ongemak ontstaat, informeren we u graag wat u op dat moment moet doen.
De beste getuige bij een ongemak bent u doorgaans zelf; door u juiste handelen voorkomt u vaak ongemak, maar als het dan toch optreedt heeft u de situatie (ondanks uw emotie) toch onder controle. Het eenvoudigste voorbeeld is een verkeersschade. Dat is heel vervelend en u bent op dat moment zeer waarschijnlijk emotioneel (boos, verdrietig, gespannen, …). Als u weet wat er op zo’n moment voor uw eigen “verdediging” noodzakelijk is, bent u alerter en gaat u over tot actie.
Lees hoe dan ook onze “weet wat te doen” informatie. Het kan u veel ellende besparen.
Indien u ons informatie wilt laten toekomen, een mutatie of schade wilt melden of een afspraak wilt inplannen, kunt u ons altijd telefonisch op
a) Voorkomen is beter dan verzekeren!
U kunt zich tegen veel onheil verzekeren, maar veel beter is het om diefstal en inbraak zo veel mogelijk te voorkomen. Daarom hebben enkele tips en weetjes voor u:
Adreslabels
Steeds meer inbrekers zijn regelmatig op vliegvelden te vinden, waar ze de adreslabels op koffers inspecteren. Vermeld daarom nooit al uw gegevens. Uw naam en telefoonnummer zijn voldoende.
Social media
Het is al vaak gezegd, maar helaas gebeurt het nog te vaak dat vakantieplannen en -foto’s op sociale media worden gedeeld. Niet per se door u, maar ook – of vooral – door de kinderen. Wees hier alert op: het kan een open uitnodiging voor inbrekers zijn om uw huis in alle rust te plunderen.
Zakkenrollers en tasjesdieven
Zakkenrollers en tasjesdieven zijn overal ter wereld actief. Zeker op toeristische plekken en in grote steden proberen zij hun slag te slaan. Laat u daarom van tevoren goed informeren of dit ook geldt voor uw vakantiebestemming(en). Draag geld en belangrijke documenten bij voorkeur onder uw kleding en pas op met (dure) camera’s en smartphones. Heeft u een schoudertas? Draag deze dan diagonaal met de tas op uw buik.
Doe aangifte
Als u slachtoffer wordt van criminelen of belangrijke of kostbare zaken verliest, doe dan altijd aangifte bij de plaatselijke politie (waar u ook bent!). Uw verzekeraar keert de schade anders niet uit.
Property Irregularity Report
Bent u bagage kwijtgeraakt tijdens een reis met vliegtuig, trein of bus? Dan moet u aangifte doen bij de vervoersmaatschappij. Vraag altijd om een P.I.R. (Property Irregularity Report). Hiermee kunt u aan uw verzekeraar aantonen dat uw reisbagage kwijt is geraakt.
Auto opengebroken
Om eventuele diefstal uit uw auto te dekken, moet u een reisverzekering afsluiten. Controleer de voorwaarden goed, er gelden altijd maximale bedragen voor verschillende soorten bagage. Om eventuele schade op uw reisverzekering te kunnen claimen, ligt de bewijslast volledig bij u. Zo moet u in elk geval aantonen dat u echt op vakantie was. Soms verwacht de verzekeringsmaatschappij tevens dat u bewijst dat de auto op een veilige plek stond en dat de spullen die gestolen zijn niet in het zicht lagen (geen rugzak aan uw stoel hangen, maar altijd voor u). Verder moet er zichtbare braakschade zijn. Wees alert op uw smartphone/gsm. Houdt deze altijd voor u!
Belangrijke documenten
Het is verstandig om een scan van uw paspoort te maken en deze aan uzelf te emailen. Datzelfde geldt voor uw rijbewijs en belangrijke pasjes zoals bijvoorbeeld het pasje van uw zorgverzekering. Mocht u bestolen worden van uw documenten of ze verliezen, dan kunt u op deze manier altijd bij een kopie van uw papieren.
Reisverzekering nog op orde?
Ongemerkt nemen we de laatste jaren steeds meer dure spullen mee op vakantie. Het is daarom geen gekke vraag of uw reisverzekering nog wel goed past. Controleer de voorwaarden daarom altijd en maak van duurdere objecten altijd foto’s.
Denkt u er altijd aan: ook bij aangifte ligt de bewijslast bij u.
Wat te doen bij een schade?
In geval van een schade staat u er niet alleen voor. Wij helpen u uiteraard bij het oplossen van uw probleem. Als het nodig is nemen wij snel na uw melding contact met u en de verzekeraar op.
Schade kunt u doorgeven via ons telefoonnummer
Belangrijke informatie
Een schade is vervelend maar niet onoverkoombaar. We helpen u graag maar zijn daarbij volledig aangewezen op beschikbare informatie. U bent onze belangrijkste getuige!
Enkele belangrijke tips:
• Denkt u altijd aan de veiligheid van u en uw geliefden.
• Zorgt u ervoor dat u het schadeformulier altijd controleert bij het invullen en voor het ondertekenen. Met name de gegevens die de tegenpartij heeft ingevuld moet u goed controleren: is alles goed leesbaar, zijn de gegevens goed overgenomen, is de situatieschets correct, etc.
• Maakt u ook altijd foto’s. Bent u bijvoorbeeld betrokken bij een ongeluk met een ander voertuig, maak dan altijd foto’s van beide voertuigen en van de omgeving. Bij de voertuigen is het belangrijk om zoveel mogelijk vast te leggen. Zeker als u “de schuldige” bent. Het is geen fabeltje dat tegenpartijen graag meer schade claimen dan er daadwerkelijk is. Legt u gewoon alles goed vast dan is er ook weinig tot geen “discussie”. Idem als u een schade veroorzaakt bij een derde. Maakt u altijd foto’s, ook al was het bij “bekenden”. Bescherm uzelf.
• Neemt u altijd zelf contact op met ons. Laat ons weten dat u schade heeft veroorzaakt, of dat er schade bij u is veroorzaakt.
Rechtsbijstandsclaims melden
Bent u voor de rechtsbijstand verzekerd bij ARAG, SRK of DAS Rechtsbijstand, dan kunt u uw claim ook online melden bij (op de hoofdpagina van deze rechtsbijstand verzekeraars klikt u op “Zaak melden”):
• ARAG rechtsbijstand
• SRK rechtsbijstand
• DAS rechtsbijstand
Denkt u daarbij ook relevante bewijsstukken gelijk mee te sturen:
• aankoopnota’s, reparatienota’s
• proces-verbaal/kopie aangifte politie
• zelfgemaakte foto’s van het schadegeval
Vergeet u ook niet ons hierover per mail te informeren dat u contact heeft gehad met uw rechtsbijstandverzekering. U kunt ons mailen (info@abcvaals.nl) of bellen (043-3061111).
Klantenservice
Als u vragen heeft over onze diensten en services, als u een schade of mutatie aan ons wilt doorgeven of als u een afspraak wilt maken, staan we u graag met raad en daad te woord.
We vragen u hierbij zoveel mogelijk gebruik te maken van email of onderstaand contactformulier. Op die manier kunt u en kunnen wij 24u met elkaar communiceren.
We zijn én blijven een inloopkantoor waar u van maandag t/m vrijdag tussen 9.00u en 17.00u (m.u.v. 12.30u – 13.00u in verband met onze pauze) kunt binnenlopen. Persoonlijk contact is en blijft voor ons één van de belangrijkste onderdelen van onze dienstverlening.
Ons bezoek en postadres
ABC verzekeringen
Maastrichterlaan 163
6291 EP Vaals
Telefoon:
Email: info@abcvaals.nl
Openingstijden: ma t/m vr van 9.00-17.00u (m.u.v. 12.30u – 13.00u in verband met onze pauze).
Contactformulier
Geslacht: M – V (2 keuzes)
Voornaam: tekstvlak
Achternaam: tekstvlak
Straat: tekstvlak
Huisnummer: tekstvlak
Postcode: tekstvlak
Plaats: tekstvlak
Email: tekstvlak
Waarover benadert u ons? 3 keuzes “Afspraak inplannen – Mutatie – Schade melden”
Uw vraag/opmerkingen: Tekstvlak voor tekst
<Uploadmogelijkheid van gegevens>
<Voor verzenden dient u altijd het tekstvlak aangeklikt te worden>
“We nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en we hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Als u op verzenden drukt geeft u toestemming uw gegevens te verwerken conform ons Privacy Statement.”
VERZENDEN
3. Vastgoed
Kan uw vastgoed een revitalisering gebruiken? Twijfelt of maalt u over de invulling die u aan uw vastgoed geeft? Moet het aangepast worden aan de eisen van de huidige én toekomstige tijd? Of wilt u af van dat tijdrovende en vervelende beheer? Heeft u geen energie meer om “die vervelende huurders” 24/7 te woord te staan? Of vraagt u zich misschien af of vastgoed investeringen nog wel bij u en/of de huidige tijdgeest passen? Zo maar een handjevol vragen waarmee u bij ABC lifestyle & living terecht kunt.
Bij ABC lifestyle & living denken we mee met onze cliënten. Zo helpen we u graag om uw vastgoed weer in optimale conditie te brengen, kunt u bij ons terecht voor verbouwingen en/of renovaties, voor hypotheken, maar ook voor aan/verkoop van uw onroerend goed, alsmede voor directe en indirecte vastgoedbeleggingen.
Daarnaast informeren we u ook graag over de mogelijkheden direct in hypotheken te investeren via ABC lifestyle & living. U belegt dan (direct of indirect) in één of meerdere hypotheken, u bent verzekerd van een goed rendement en uw investering is gewaarborgd. We informeren u graag verder.
Verbouwen en renoveren
Wat kost een verbouwing? Hoe kun je een verbouwing financieren? En hoe weet je of je een goede offerte hebt gekregen? Legitieme vragen die allemaal vroeg of laat op uw pad komen. Bij ABC lifestyle & living loodsen we u door het verbouwproces.
Het verschil tussen verbouwen, renoveren en restaureren is niet altijd voor iedereen duidelijk. Daarom leest u hieronder een toelichting waarin de verschillen worden aangegeven. Zo weet u precies waarmee wij u kunnen begeleiden.
Verbouwen
Verbouwen betekent het plaatsen en/of uitbreken van muren, het uitbreiden van uw woonruimte of een aanbouw plaatsen. Er worden zichtbare veranderingen aangebracht in onder andere vierkante meters. Er is sprake van veranderen en uitbreiden.
Renovatie
Bij renovatie wordt een gebouw dusdanig aangepast dat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid, brandveiligheid, etc. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van zowel oude als nieuwe materialen en technieken. Het kan gaan om het herstellen van de oude uitstraling van het te renoveren gebouw of juist een nieuwe uitstraling. Door middel van een dak- of gevelrenovatie kan de uitstraling van een pand bijvoorbeeld al aanzienlijk worden verbeterd. Combineer u dit bijvoorbeeld gelijk met het isoleren van het dak en/of gevels en het toepassen van isolatieglas dan wordt ook het comfort en de duurzaamheid nog eens extra verhoogd.
Restauratie
Naast renovatie kunt u bij de specialisten van ABC lifestyle & living ook terecht voor restauratie. Het grote verschil tussen restauratie en renovatie is, dat bij restauratie alleen traditionele materialen en technieken gebruikt mogen worden. Monumentale panden behouden zo hun karakteristieke eigenschappen.
De specialisten van ABC lifestyle & living helpen u graag verder bij alle aanpassingen die u voor ogen heeft. Wij adviseren en begeleiden de volledige bouw, renovatie en/of restauratie. Wij maken bij de uitvoering uitsluitend gebruik van gecertificeerde en ervaren deskundigen.
Beheer van onroerend goed
Een van de redenen om uw woning(en) in beheer te geven is ontzorgen. U hoeft in het geval van ABC lifestyle & living zelf geen specialisten in te schakelen en u weet zeker dat uw woning op een professionele wijze wordt beheerd. Ook wanneer het gaat om beheer van meerdere woningen maken wij op maat voor u een beheerovereenkomst waarbij rekening gehouden wordt met de door u gewenste dienstverlening.
Wat bieden we u aan te aanzien van financieel/administratief beheer?
• Huurfacturen aan huurders verzenden, zowel met als zonder BTW
• Incasseren en beheren van huren en bijkomende financiële afhandeling verzorgen
• Bewaken van betalingen en huurachterstanden
• Verzorgen van aanmaningen, opstarten incassotraject en inschakeling van gerechtsdeurwaarder
• Beheren van betalingen uit hoofde van de verhuurder
• Verzorgen van huurverhogingen en bijbehorende schriftelijke kennisgevingen hiervan
• Administreren van kosten van diensten en service aangelegenheden inclusief doorbelastingen aan huurder.
Wat bieden we u aan te aanzien van technisch beheer?
• Het laten verrichten van inspecties bij mutaties
• Het laten verrichten van inspectie bij klachten
• Afhandeling klachtenonderhoud
• Offerte aanvraag, opdrachtverstrekking en controle op uitvoering onderhoud
• Verzorgen opleveringen en garantieverplichtingen indien aanwezig
• Afsluiten van onderhoudscontracten
• Laten verhelpen van technische storingen
Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Plan dan zeker eens een gesprek in met ABC lifestyle & living.
Vastgoed beleggingen
Bent u geïnteresseerd in beleggen in vastgoed of vraagt u zich af of dat wel iets voor u is en hoe u eraan moet beginnen? Of denkt u na over het (reeds in bezit zijnde) familiebezit dat behouden moet blijven voor de volgende generatie(s)?
In al deze gevallen (en nog veel meer) kunt u terecht bij ABC lifestyle & living. Zo informeren we u bijvoorbeeld graag over de mogelijkheden van het kopen van beleggingspanden uit de markt of van executieveilingen, over renovatie- en verbouwingsmogelijkheden, maar ook over nieuwbouwprojecten of vastgoedleningen.
Laten we u gerust stellen: beleggen in vastgoed voor een hoog en een waardevast rendement is en blijft interessant. De vastgoedmarkt (en zeker de woningmarkt) kent echter ook pieken en dalen. Daarbij speelt de doorlooptijd een belangrijke rol.
Vastgoed als beleggingscategorie
U kent ze waarschijnlijk allemaal: succesvolle vastgoedbeleggers of succesvolle aandelenbeleggers. Over andere beleggingscategorieën hoort u waarschijnlijk veel minder. Spaargeld, obligaties, grondstoffen en vele andere beleggingscategorieën klinken ook een stuk minder sexy.
Toch valt het onder de streep wel mee met het sexappeal van aandelen of vastgoed. De rendementen van beide beleggingscategorieën zijn doorgaans interessanter dan van andere beleggingscategorieën. Doorgaans betekent echter niet “per definitie”. Het is namelijk heel erg afhankelijk van de liquiditeit in de markt en van uw eigen beleggingshorizon.
Hoeveel rendement maak ik op direct vastgoed?
Het rendement op vastgoed bestaat uit een direct en een indirect rendement. Het direct rendement is het exploitatieresultaat, ofwel het verschil tussen de huurinkomsten en de totale exploitatiekosten.
De hoogte van de huurinkomsten en de bezettingsgraad zijn bepalend voor de inkomsten. Het zal duidelijk zijn dat goede huurders met meerjarige huurcontracten en weinig leegstand zullen zorgen voor stabiele huurinkomsten. Onder het indirecte rendement verstaan we de winst bij verkoop van het pand. De meeste directe vastgoed beleggers halen exploitatierendementen tussen 6% en 10%. De verkooprendementen liggen tussen – 15% en 15%.
Bij ABC vermogensplanning informeren we u heel graag over de voor- en nadelen van beleggen, wat het betekent en wat u kunt verwachten. Bij ABC lifestyle & living helpen we u de juiste keuzes te maken bij de invulling van uw vastgoedportefeuille, renovaties/verbouwingen, beheer en de financiering.
Direct vastgoed
Het rendement bij direct vastgoed beleggingen – in dit geval bent u eigenaar van minimaal 1/3 van een tot vastgoed behorend object – bestaat uit twee delen: het directe rendement via het exploitatieresultaat en het indirect rendement via de verkoop.
Met direct beleggen wordt bedoeld, dat u al dan niet met anderen, gaat beleggen in (doorgaans) bakstenen, en zorgdraagt voor verhuur en daarmede een stabiel rendement. Dit vergt een behoorlijk bedrag aan eigen vermogen, maar kan ook zeer rendabel zijn. Verhuur op goede locaties betekent immers een stabiele en inflatie bestendige inkomstenstroom. Nadelen zijn echter (mogelijke) leegstand, de doorlooptijd bij verkoop, maar ook de administratieve handelingen en de ontzorgingen (onderhoud, cont(r)acten, verzekeringen, etc.).
Bij ABC lifestyle & living heeft u ook de mogelijkheid direct vastgoed investeringen te doen. De mogelijkheden die we u hierbij kunnen aanbieden zijn legio. We kunnen u adviseren, bijstaan bij de onderhandelingen, u vertegenwoordigen bij veilingen en notarieel, uw droomhuis voor u realiseren, etc. etc. In de afgelopen jaren hebben we al veel uiteenlopende verzoeken gekregen. Neemt u dus gerust contact met ons op en vertel ons uw wensen.
Indirect vastgoed
U kunt naast direct beleggen in vastgoed, ook indirect beleggen. Indien u er niet zeker van bent dat u (een deel van) uw vermogen niet minimaal 5 jaar kunt missen, moet u bijvoorbeeld niet voor direct beleggen in vastgoed kiezen. U kiest dan ook beter voor indirecte vormen van beleggen in vastgoed. Zo kunt u kiezen uit openend of closed-end vastgoed. Nadelen van indirect beleggen zijn heel vaak de kosten en het feit dat u zelf aan de knoppen zit. Voordelen zijn er legio: zo kunt u doorgaans al met lagere bedragen instappen en uitstappen.
Vastgoedobligaties
Bij vastgoedobligaties investeert u in een brede portefeuille van vastgoedobjecten. U heeft daarbij geen inspraak in het beheer en de strategie van het fonds. De instapmogelijkheden zijn daarbij voor iedereen financieel haalbaar en de verhandelbaarheid van de obligaties is redelijk tot goed. Bij vastgoedleningen investeert u in individuele objecten en dient het vastgoed als onderpand van de lening. U bent geen eigenaar van het object maar u heeft wel de zekerheid van dat object. U ontvangt een hoge rente. U krijgt echter geen zeggenschap.
Bij ABC lifestyle & living adviseren we u over dit soort beleggingsmogelijkheden. We houden zelf geen indirect vastgoed portefeuilles aan.
Closed-end (besloten) vastgoed
Bij beleggingen in closed ended vastgoed is de prijs van het eigendomsbewijs van te voren bekend. Uiteraard varieert deze prijs gedurende de looptijd ook. Goede voorbeelden zijn te vinden bij het vastgoed beleggen in een vastgoedfonds of vastgoedcv. Bij kleine fondsen en bij cv’s is volledig bekend waarin geïnvesteerd wordt en hoe een en ander wordt gefinancierd. Zo kunt u zelf uw risico’s inschatten.
Bij ABC lifestyle & living heeft u ook de mogelijkheid om via een besloten fonds uw vastgoed te laten beheren. Hierbij kunt u denken aan inbrengen van uw eigen vastgoed in een goed gediversifieerde portefeuille of een eigen familiefonds. ABC lifestyle & living zet een dergelijk fonds volledig fiscaal transparant op en waarborgt de anonimiteit van de participanten.
Vastgoedleningen van ABC lifestyle & living
U investeert mee in hypothecaire leningen die ABC lifestyle & living afsluit voor projecten. Bij ABC lifestyle & living investeren we al jaren zelf direct in de bouw en verbouw van complexen, appartementen en panden. Wij kiezen daarbij uitsluitend voor de ontwikkeling van vastgoed dat voorziet in de hoogste vorm van luxe en comfort per leeftijdscategorie.
We bieden sinds kort investeerders aan om mee te participeren. Op die manier deelt u als investeerder mee in de winst bij verkoop of (indien niet wordt overgegaan tot verkoop) van hoge en langdurige huurinkomsten. Zie de projecten in de volgende paragraaf.
Hoeveel rendement maak ik op ABC lifestyle & living vastgoedprojecten?
Bij ABC lifestyle & living hebben we een aantal fondsen onder beheer. We geven hieronder een korte opsomming (sommige namen van de fondsen zijn aangepast omwille van privacy).
Vanaf de lancering in 2009 resp. 2013 renderen de fondsen “Nieuwpoort I” en “Nieuwpoort II” uitmuntend. “Nieuwpoort I” heeft een jaarrendement van 7,7% (100% bezetting, max. voorzieningen) en “Nieuwpoort II” een jaarrendement van 7,4% (100% bezetting, max. voorzieningen). De financiering is geheel gedaan via een besloten fonds met een financieringsrendement van 6,50%.
Fonds “Sankt Vith I” rendeert sinds 2011 met een gemiddeld jaarrendement van 6,9%. Aangezien dit niet permanent bewoonde chalets zijn, is er sprake van rendementsspreiding. De financiering is geheel gedaan via een besloten fonds met een financieringsrendement van 6,00%. Fonds “Sankt Vith II” wordt begin 2020 opgeleverd. Geen financieringsvraag (overtekend).
Fonds “Eikenhorst I”, 16 tweepersoons seniorappartementen in één complex (tussen 112 en 121m2 per appartement), is sinds opening medio 2016 volledig bezet. Jaarrendementen liggen rond 7,1% (nog geen max. voorzieningen). Bij max. voorzieningen geldt een jaarrendement van 8,6%. De financiering is geheel gedaan via een besloten fonds met een financieringsrendement van 5,25%. Op dit moment wordt
het “Eikenhorst II” project, 21 een- of tweepersoons seniorwoningen (tussen 98 en 127m2), gerealiseerd. De oplevering is gepland eerste helft 2021. Alle appartementen zijn toegewezen. Geen financieringsvraag (overtekend).
Fonds “Horeca Limburg Zuid” is een familiefonds bestaande uit 12 horecapanden in Zuid-Limburg. Jaarrendement is 6,2% (100% bezetting, max. voorzieningen). Geen financieringsvraag (eigen kapitaal).
Fonds “Geuldal” is een familiefonds met 7 vakantiewoningen. Jaarrendement is 8,4%. Aangezien dit (deels) niet permanent bewoonde woningen zijn is er sprake van rendementsspreiding. Geen financieringsvraag (eigen kapitaal).
Bent u geïnteresseerd in het opzetten van een fonds? Of bent u geïnteresseerd om te participeren in een fonds of project? Dan kunt u uw interesse via ABC lifestyle & living kenbaar maken.
Hypotheken
Als u op het punt staat een huis te kopen, zult u waarschijnlijk niet voldoende financiële reserves hebben om dit uit eigen middelen te betalen. U heeft hiervoor doorgaans een lening nodig van een geldverstrekker: een hypotheek.
Officieel is een hypotheek een zekerheidsrecht: u leent een bedrag en u geeft uw huis als zekerheid aan de geldverstrekker. Zo’n lening heet dan ook officieel een hypothecaire lening.
Een hypotheek bestaat meestal uit 3 onderdelen:
• Lening
• Aflossing
• Verzekering
Lening
De lening is het bedrag dat u bij de bank kunt lenen om uw huis te kopen. Over de lening betaalt u rente aan de bank; de hypotheekrente.
Aflossing
De aflossing is de terugbetaling van de lening aan de bank. Er bestaan verschillende vormen van aflossing. Dat zijn dus verschillende hypotheekvormen. Als u nu een nieuwe hypotheek afsluit dan kunt u kiezen uit maar 2 hypotheekvormen. U moet daarbij iedere maand een deel van uw lening aflossen. In 30 jaar moet u de hele hypotheek hebben terugbetaald.
Verzekering
Bij een hypotheek kun je 2 soorten verzekeringen afsluiten.
• Levensverzekering
• Woonlastenverzekering
De levensverzekering geeft een uitkering na overlijden. Met de woonlastenverzekering kun je het risico van arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid verzekeren. Meestal ben je verplicht om een levensverzekering af te sluiten. De woonlastenverzekering is nooit verplicht. Het hangt van jouw persoonlijke situatie af of deze verzekeringen nodig zijn. En voor welk bedrag je je het beste kunt verzekeren. Bij een goed hypotheekadvies krijg je hierover advies.
Wat is een zekerheidsrecht?
Officieel is een hypotheek een zekerheidsrecht. Als u een hypothecaire lening afsluit voor een woning, geeft u het recht van hypotheek aan de bank, de geldverstrekker. Het recht van hypotheek is zekerheid voor de terugbetaling van de lening. Uw woning is het zogenaamde onderpand. Als u de lening niet meer kunt betalen, heeft de geldverstrekker het recht uw woning te verkopen. Het is mogelijk dat u met een restschuld blijft zitten als uw woning niet voldoende oplevert.
Wilt u meer informatie over hypotheken? Maakt u dan gerust een afspraak met een van onze specialisten van ABC lifestyle & living.
a)Geleidelijke afbouw Wet Hillen
Hebt u geen of een kleine hypotheekschuld? Of concreter, is uw eigenwoningforfait hoger dan uw aftrekbare kosten zoals de hypotheekrenteaftrek? Dan hebt u volgens de Wet Hillen uit 2005 recht op een extra aftrekpost ter grootte van het verschil. Simpel gezegd, het eigenwoningforfait en de aftrek vallen tegen elkaar weg. Als u digitaal aangifte doet, gebeurt dit vanzelf.
Vanaf 2019 wordt de aftrekpost vanwege Hillen in 30 jaar volledig afgebouwd. Dat betekent dat u in de toekomst ook met de bijtelling van het eigenwoningforfait te maken krijgt wanneer u geen of een geringe eigenwoningschuld hebt.
Belastingbijtelling
Wie de rente tegen het hoogste belastingtarief aftrekt (de 4e schijf), krijgt te maken met een belastingbijtelling. Dit is ook zo als u onder de Wet Hillen valt. De bijtelling is 2,75 % (2019) van het bedrag dat u in de hoogste schijf in aftrek brengt. Van 2020 tot en met 2023 stijgt deze belastingbijtelling met 3% per jaar.
Bestaande hypotheekschuld
De hypotheekrente is erg laag en misschien kun u daarvan profiteren. Hoe is het bij uw geldverstrekker geregeld of wil u liever naar een ander? En wat moet u doen als het einde van de rentevaste periode in zicht komt?
Einde rentevaste periode
Loopt u rentevaste periode af? Dan is u geldverstrekker verplicht om minimaal drie maanden voor die datum een nieuw rentevoorstel te doen. Dat geeft u voldoende tijd om rond te kijken, te vergelijken, te onderhandelen en eventueel over te stappen. Alhoewel er heel vaak geadviseerd wordt om over te stappen, is dat zeker niet altijd een goed idee. Wat wel een goed idee is om eens te bekijken of aflossen voor u aantrekkelijk is. Onze specialisten informeren u graag waarom dit het geval is.
Renteperiode
Meestal kun u kiezen uit alle renteperiodes die een geldverstrekker heeft. Krijg u alleen een voorstel voor u huidige renteperiode, vraag dan ook naar de andere looptijden. Bij de huidige lage renteniveaus is het vaak interessant om de renteperiode te verlengen. Laat u hierover goed informeren.
Kan de rente omlaag?
Banken berekenen een renteopslag voor hoge hypotheken in verhouding tot de waarde van de woning. Die opslag is vastgesteld op het moment waarop u de hypotheek afsloot of bij de laatste renteverlenging. Als u in de tussentijd flink heeft afgelost of als u woning meer waard is geworden, kan de rente misschien omlaag. Dat hangt af van de risicoklasse waarin u valt. De verhouding tussen de hoogte van de hypotheek en de waarde van u woning bepaalt u risicoklasse. Bij elke risicoklasse hoort een rente. Des te lager de risicoklasse, des te lager de rente. Een aantal geldverstrekkers houdt bij het bepalen van de nieuwe rente ook rekening met het opgebouwde bedrag in de spaarpolis. Zij trekken dit bedrag eerst af van de schuld en bepalen daarna in welke risicoklasse de hypotheek valt.
Loopt u rentevaste periode af, dan is dat een goed moment om te checken of u geldverstrekker in het rentevoorstel rekening heeft gehouden met de juiste risicoklasse. Een lagere risicoklasse levert u al snel een voordeel op van 0,1% tot 0,3%.
Rentebedenktijd
Veel geldverstrekkers bieden rentevaste periodes aan met een zogenoemde rentebedenktijd. In de laatste twee jaar van u rentevaste periode kun u dan al een nieuwe renteperiode afspreken.
Renteopslag aflossingsvrij
Geldverstrekkers berekenen steeds vaker een renteopslag voor aflossingsvrije hypotheken. Dit merkt u bij verlenging van de rentevaste periode. Die opslagen worden ook steeds groter. De opslag kan oplopen tot meer dan 0,5%. Het is ons inziens de juiste boodschap vanuit de banken: een aansporing om de aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een annuïtaire of lineaire hypotheek waarbij er maandelijks wordt afgelost.
Heeft u een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan zeker goed adviseren. Kies niet zomaar voor aflossingsvrij omdat de maandlasten hierdoor lager zijn. Onze specialisten leggen u graag uit waarop u moet letten.
Spaarhypotheek
Voor een (bank)spaarhypotheek levert een lagere rente over het algemeen geen voordeel op. Doordat ook de rentevergoeding over u spaarsaldo daalt, moet u meer inleggen om het eindbedrag te kunnen halen.
Kosten
Als u rentevaste periode afloopt, dan kun u vrijwel altijd boetevrij overstappen naar een ander geldverstrekker. Wel krijg u met andere kosten te maken. Laat u hierover altijd goed informeren.
Wilt u meer informatie over hypotheken? Maakt u dan gerust een afspraak met een van onze specialisten van ABC lifestyle & living.
b) De startershypotheek
De eerste stappen op de woningmarkt zijn spannend. En bij een huis kopen hoort in veel gevallen het afsluiten van een hypotheek. Wat staat u te wachten en waar moet u rekening mee houden?
Belastingvoordeel
Wie voor het eerst een eigen woning koopt, krijgt te maken met de belastingregels rond de eigen woning en de hypotheekrenteaftrek. Volgens deze regels moet u de gehele lening binnen dertig jaar aflossen. Doe u dat niet, dan verlies u het recht op hypotheekrenteaftrek. Hierdoor kun u als starter nog maar kiezen tussen twee hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek.
Bij een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek bestaan u maandlasten uit een deel rente en een deel aflossing. Het voordeel van deze twee hypotheekvormen is dat u aan het einde van de looptijd, meestal 360 maanden (30 jaar), de gehele eigenwoningschuld hebt afgelost.
Wat is wijsheid?
Soms krijgt u van de geldverstrekker toch de mogelijkheid aangeboden om een deel aflossingsvrij te doen. Dat is voor een starter geen onverstandige keuze. De intentie van de wetgever is dat mensen niet in de financiële problemen komen door hun aflossingsvrije hypotheek. Wij adviseren u zeker niet om een groot deel van uw hypotheek in de aflossingsvrije vorm op te nemen. Integendeel. Onze specialisten leggen u echter graag uit waarom een hypotheek die uit verschillende delen en looptijden bestaat doorgaans logischer en verantwoorder is dan een 30 jaars annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.
Wilt u meer informatie over hypotheken? Maakt u dan gerust een afspraak met een van onze specialisten van ABC lifestyle & living.
c) Hypotheekverhoging of vernieuwen
U heeft een ander huis op het oog en gaat uw huidige woning verkopen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet u rekening mee houden?
Overwaarde bij verkoop
Bij verkoop van uw huidige woning wordt uit de opbrengst eerst uw hypotheek afgelost. Als u daarna nog geld overhoudt, is er sprake van overwaarde.
Bijleenregeling
Als u een volgende woning koopt, krijg u te maken met belastingregels voor het gebruik van de overwaarde. Dit is de bijleenregeling. U moet uw overwaarde gebruiken voor de aankoop van u nieuwe woning. Anders heeft u over het bedrag van de overwaarde geen recht op renteaftrek. Simpelweg geldt: nieuwe hypotheek = aankoopbedrag huis minus overwaarde. Laat u hierover goed informeren, want als u verbouwingskosten heeft mogen die uiteraard wel weer opgenomen worden in uw nieuwe hypotheek.
Tijdelijk huren
De grote truc die vaak wordt toegepast als er sprake is van een aanzienlijke overwaarde: huren. Gaat u namelijk “tijdelijk” huren, dan blijft de overwaarde slechts gedurende 3 jaar staan. Bent u dus binnen 3 jaar weer eigenaar van een andere eigen woning, dan zult u de overwaarde alsnog moeten inbrengen. Na 3 jaar vervalt deze verplichting en kunt u de vervolgens gekochte woning weer volledig financieren met renteaftrek.
Eerst kopen dan verkopen
Uw oude woning nog niet verkocht? Dan kunt u nog niet bij de overwaarde. Als u onvoldoende eigen geld hebt, dan heb u een overbruggingskrediet nodig. De overwaarde krijg u namelijk pas in handen als de oude woning is verkocht en betaald.
Renteaftrek
De rente die u betaalt voor de overbruggingskrediet is fiscaal aftrekbaar, zolang het krediet is afgesloten voor de aankoop van uw volgende eigen woning. Met de overwaarde lost u vervolgens eerst de overbruggingskrediet af. Dat zal de geldverstrekker ook altijd van u verlangen. Blijft er na de aflossing nog overwaarde over? Dan wordt met dit bedrag uw nieuwe hypotheek verlaagd. Niet alle geldverstrekker doen dit trouwens. Let er dus op.
Wilt u meer informatie over hypotheken? Maakt u dan gerust een afspraak met een van onze specialisten van ABC lifestyle & living.
4. Vermogensplanning
Binnen de vermogensplanning onderscheiden we verschillende deelgebieden. Elk van die deelgebieden kan een rol gaan spelen in uw leven.
We onderscheiden 4 gebieden van life planning: bedrijfsplanning (zie ABC bedrijfsadvies), inkomensplanning, vermogensplanning en estateplanning.
Hieronder vindt u een opsomming van de deelgebieden van de inkomensplanning die we verder zullen uitwerken:
• Inkomen voor uw eigen oude dag
• Inkomen bij arbeidsongeschiktheid
• Inkomen voor uw nabestaanden bij overlijden
• (bij ondernemer) inkomen bij staken/faillissement van uw onderneming
• (afhankelijk van uw huwelijkse voorwaarden) inkomenspositie na een echtscheiding
Binnen de vermogensplanning en estateplanning kijken we verder naar:
• Erf- en schenkingsrecht
• Life planning
• Mediation, particuliere en zakelijke (conflict)bemiddeling
Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren op deze deelgebieden. Bij ABC vermogensplanning treft u de deskundigheid aan om u verder te kunnen helpen.
a) Inkomen voor uw oude dag
Wanneer u met pensioen gaat, krijgt u geen loon meer van uw werkgever of van uw opdrachtgever. Toch geniet u in de meeste gevallen van een oudedagsvoorziening. Deze kan uit verschillende onderdelen bestaan. De belangrijksten zetten we hieronder voor u op een rijtje.
AOW
Allereerst bouwt uw AOW op over de jaren die uw in Nederland woont of werkt. U ontvangt vanaf uw pensioendatum deze uitkering van de Sociale Verzekeringsbank. Dit is een maandelijks basisinkomen, dat u blijft ontvangen totdat u overlijdt. De leeftijd waarop uw AOW krijgt, was lang 65. Deze leeftijd wordt nu in stappen verhoogd naar 67 jaar.
Werkgeverspensioen
Met alleen uw AOW redt u het vandaag de dag helaas vaak niet. Daarom bouwt u bij veel werkgevers pensioen op via een pensioenregeling. Iedere maand is er door uw werkgever pensioenpremie afgedragen; uw werkgever betaalt dan een (groot) deel van die pensioenpremie en (heel vaak) betaalt u ook een eigen bijdrage die van uw salaris wordt ingehouden. Uiteindelijk levert deze maandelijkse afdracht een pensioenvermogen op waarmee uw AOW aangevuld wordt. Hoeveel deze aanvulling daadwerkelijk is, hangt van heel veel aspecten af waarop u geen invloed heeft.
Eigen pensioenaanvulling
Zelfs wanneer uw een AOW-uitkering én een werkgeverspensioen krijgt, zal dat vandaag de dag niet genoeg meer zijn. Zo kunt u tijdens de opbouwfase (de fase vóór de AOW leeftijd) een tijdje minder hebben gewerkt, gescheiden (en mogelijkerwijs hertrouwd) zijn, van werkgever gewisseld zijn of geen werkgeverspensioen opgebouwd hebben omdat u bijvoorbeeld zzp’er bent geweest of in het buitenland hebt gewerkt. In al die gevallen hebt u een pensioenhiaat gecreëerd waardoor uw werkgeverspensioen tegen zal vallen. Het verdient daarom aanbeveling om tijdig zelf iets aanvullends te regelen specifiek voor uw pensioen. Gelukkig zijn er voldoende fiscale aantrekkelijke mogelijkheden waardoor u ook nog eens minder belasting gaat betalen tijdens de opbouwfase.
Inkomen als zelfstandige ondernemer
Ben uw zelfstandig ondernemer en wilt u weten wat u kunt/moet regelen voor uw pensioen? Dan is het belangrijk u goed te laten informeren want er zijn maar weinig sociale regelingen waar u voor in aanmerking komt. Maakt u hierover een afspraak met één van de specialisten van ABC vermogensplanning.
b)Inkomenbij arbeidsongeschiktheid
Bent u een werknemer in loondienst en wordt u ziek? Dan verandert er financieel het een en ander voor u, zeker als het langer duurt dan twee jaar. Over de eerste 104 weken is uw werkgever wettelijk verplicht om 170 procent van uw jaarloon door te betalen. Vaak ontvangt u in de eerste 52 weken (het eerste jaar dus) 100 procent van uw jaarloon en tussen week 53 en 104 (het tweede jaar) 70 procent van uw jaarloon. Daarna treden regelingen voor arbeidsongeschiktheid in werking.
De eerste 2 jaar van uw ziekte zijn dus wettelijk prima geregeld. Na 2 jaar gaat u er echter vaak flink op achteruit als het mis is met uw gezondheid. Hoeveel u erop achteruit gaat, leggen we u hieronder kort uit.
Vraagt u zich bijvoorbeeld eens af of u (na 104 weken) financieel gezien nog wel kunt blijven wonen waar u woont? En kunnen uw kinderen dan nog wel sporten en studeren? Geen prettige vooruitzichten.
Uitkering bij ziekte in de eerste 104 weken
De eerste 104 weken (twee jaar) ontvangt u dus grotendeels (170 procent) uw salaris via uw werkgever. Bent u als werknemer gedurende 104 weken zonder onderbreking ziek geweest, dan verandert dit. U heeft daarna mogelijk wel recht op een WIAuitkering (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen).
Uitkering bij ziekte na de 104 weken
Het UWV (Uitkeringsinstituut Werknemersverzekeringen) beoordeelt aan het einde van de periode van twee jaar ziekte de mate van arbeidsongeschiktheid. Het UWV stelt daarvoor het loonverlies vast. Dit is het percentage loon dat u minder kunt verdienen dan voorheen.
Uw arbeidsongeschiktheidspercentage is bepaald op minder dan 35 procent:
Kunt u minstens 35 procent minder verdienen dan uw oude loon, dan bent u arbeidsongeschikt. Bij minder dan 35 procent arbeidsongeschikt, heeft u derhalve geen recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. U dient dan met uw werkgever bekijken welke mogelijkheden er nog voor u in of buiten het bedrijf zijn.
Uw arbeidsongeschiktheidspercentage is bepaald op meer dan 35 procent:
U komt nu in aanmerking van de WIA. Deze kent twee typen uitkeringen:
• De IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). Deze geldt bij een loonverlies van tenminste 80 procent. Deze uitkering is bedoeld voor volledig arbeidsongeschikten, zonder kans op herstel.
• De WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten). Deze geldt bij een loonverlies van 35 tot 80 procent of bij tijdelijke volledige arbeidsongeschiktheid.
IVA-uitkering
Bij een IVA-uitkering krijgt u 75 procent van het laatstverdiende loon met een maximum salaris van ongeveer 55.000 euro bruto. De eis is wel dat het gaat om een duurzame situatie. Dit wordt vastgesteld door een arts van het UWV en een arbeidsdeskundige. De uitkering vervalt als u uw- AOW-leeftijd bereikt.
WGA-uitkering
De WGA-uitkering is de eerste twee maanden 75 procent van het WIA-maandloon. Het WIA-maandloon is het loon dat iemand gemiddeld verdiende per maand voordat hij ziek werd. Daarna is de uitkering 70 procent, met een maximum dagloon van ongeveer 210 euro. Over het meerdere dat u verdiende in het jaar voordat u ziek werd, ontvangt u geen uitkering. Deze loongerelateerde uitkering duurt tussen de 3 en 38 maanden. De periode is afhankelijk van uw arbeidsverleden. Als u nog wel werkt, wordt uw loon van het WIA-maandloon afgetrokken. De loongerelateerde uitkering is 70 procent van (oud loon – verdiend loon).
Als u geen recht meer heeft op de loongerelateerde uitkering, heeft u recht op één van de volgende uitkeringen:
• Een WGA-loonaanvullingsuitkering
• Een WGA-vervolguitkering
Hierover leest u meer op de website van het UWV.
Extra zekerheid?
Heeft uw baas geen aanvulling op uw inkomen voor u geregeld als u arbeidsongeschikt raakt? ABC vermogensplanning We informeren u graag over de mogelijkheden van (bijvoorbeeld) een WIA Excedentverzekering. Hierbij is het belangrijk om te weten dat ABC verzekeringen AOV-verzekeringen aanbiedt die al een uitkering kennen vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. De premie van deze verzekering is daarnaast ook nog fiscaal aftrekbaar.
c)Nalatenschap bij overlijden
Nalatenschapsplanning, onderdeel van de vermogensplanning, gaat over uw opgebouwde financiële vermogenspositie én de overgang daarvan. Bij deze overgang komen echter heel wat juridische en fiscale uitdagingen op uw weg. Alles kan een invloed op de omvang van vermogen hebben. Een van de minst leuke is de Belastingdienst in de vorm van vermogensrendementsheffing of aanmerkelijk belang bij ondernemers met een BV.
Het doel van de vermogensplanning is om het opgebouwde vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk te verdelen of (indien dit gewenst is) over te dragen aan erfgenamen. Hoe dat het beste kan heeft alles te maken met de fiscale mogelijkheden én onmogelijkheden.
Het doel van de nalatenschapsplanning is het om zonder het totale vermogen al te erg aan te tasten, uw toekomstige nalatenschap zodanig verlaagt dat daarover zo min mogelijk erfbelasting hoeft te worden betaald. U krijgt te maken met schenkingsrecht, erfrecht, huwelijksvermogensrecht en fiscaal recht. Met wezenlijke vragen zoals “moeten wij onze huwelijkse voorwaarden wijzigen of niet” en/of “is het verstandig om al tijdens ons leven vermogen over te dragen?”. De te treffen regelingen moeten hoe dan ook naadloos op elkaar aansluiten om uw doel te bereiken.
Vermogensoverdracht is geen zaak van snelle beslissingen. Het (zuur verdiende) geld dat ermee gemoeid gaat, vraagt om weloverwogen keuzes. Daar komt bij dat tegenwoordig veel verschillende regelingen en eisen voor vermogensbehoud en overdracht gelden. Denk bijvoorbeeld aan de (fiscale) Bedrijfsopvolgingsregeling, het UBO-register en de verhoogde Schenkvrijstelling voor de Eigen woning. Maar ook voor periodieke giften aan Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s) gelden specifieke vereisten.
Bij ABC vermogensplanning kunnen we u als DGA, (vermogende) particulier, ANBI en eigenaar van NSW-landgoederen bij uw vermogensbehoud en –overdracht helpen.
We beantwoorden vragen als:
• Hoe kan ik mijn huwelijksvoorwaarden, voorwaarden voor geregistreerd partnerschap en samenlevingscontract het beste inrichten?
• Hoe gaat de afwikkeling bij mijn echtscheiding in zijn werk?
• Moet ik een testament laten opstellen? Sluit mijn testament nog wel aan bij mijn persoonlijke omstandigheden en wensen alsook bij de huidige wet- en regelgeving?
• Waar moet ik bij een schenking op letten?
• Is een levenstestament of volmacht nuttig voor mij?
• Met welke belastingregels in het buitenland moet ik rekening houden bij de aankoop van een tweede woning?
ABC vermogensplanning adviseert u onder meer over:
• huwelijkse voorwaarden
• erfrecht en erfbelasting
• testamenten en de afwikkeling van nalatenschappen
• schenken en andere vormen van vermogensoverheveling bij leven
• verkoop van een onderneming
• bedrijfsopvolging
• fiscale begeleiding bij echtscheiding
Waar het ook over gaat, ABC vermogensplanning biedt zekerheid en inzicht in de (fiscale) consequenties van hetgeen u voor ogen heeft. Uw wensen en ideeën zijn
altijd het uitgangspunt bij de aanbevelingen die we geven.
d)Inkomen bij staken of faillissement
Stopt u uw onderneming definitief en staat uw onderneming geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? Dan schrijft u uw onderneming uit bij de Kamer van Koophandel. De KvK geeft dit door aan de Belastingdienst en de Belastingdienst stuurt u een brief over de gevolgen voor de btw en de winstbelasting(speriode).
Is uw onderneming niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? In dit geval dient u zelf contact op te nemen met uw belastingkantoor en door te geven dat u gaat stoppen met uw onderneming.
Als u uw onderneming staakt, moet u rekening houden met:
• berekenen van stakingswinst
• het afrekenen van uw oudedagsreserve
• desinvesteringsbijtelling
• overdrachtsbelasting over onroerende zaken
• aangifte doen na staking
Wanneer is sprake van staking
Er is niet alleen sprake van staking als u daadwerkelijk stopt met uw onderneming, maar ook als:
• u uw bedrijf verkoopt
• de rechtsvorm of het samenwerkingsverband verandert. Als uw bedrijf de rechtsvorm heeft van een vennootschap onder firma (vof) of een maatschap, is de vof of de maatschap zelf ondernemer. Als u uw bedrijf inbrengt in een vof, maatschap of bv (of andersom), beschouwt de Belastingdienst dit ook als een bedrijfsbeëindiging en eventueel als het starten van een nieuw bedrijf uw erfgenamen uw eenmanszaak voortzetten.
Actiepunten bij bedrijfsbeëindiging Als u uw bedrijf beëindigt, moet u:
• de administratie van het bedrijf afsluiten
• de jaarstukken tot en met de datum van de bedrijfsbeëindiging opmaken
• in uw aangifte omzetbelasting de btw aangeven over goederen die naar privé zijn gegaan.
Als u bij een bedrijfsverandering goederen aan het bedrijf onttrekt voor privégebruik, moet u daarover inkomstenbelasting en btw betalen. Het ontslag van uw werknemers moet u uiteraard eveneens bij de Belastingdienst melden.
Onvrijwillige bedrijfsbeëindiging: een faillissement
Het stoppen van een onderneming gebeurt niet altijd vrijwillig. Als u uw schulden niet meer kunt betalen, kan de rechtbank u failliet verklaren. Dat kan op verzoek van uw schuldeisers, maar ook op uw eigen verzoek. Een faillissement betekent dat de rechtbank vaststelt dat u uw schulden niet meer betaalt. Het faillissement is een algemeen beslag op al uw bezittingen en inkomsten. Als het faillissement is uitgesproken, kunt u niet meer over uw bezittingen en inkomsten beschikken. De rechtbank benoemt een curator die het faillissement zal afwikkelen.
Wie of wat wordt failliet verklaard?
Als u een eenmanszaak hebt, wordt u persoonlijk failliet verklaard, niet uw onderneming. Als u met een of meer anderen in een maatschap of vof werkt, worden u en uw maten of vennoten failliet verklaard. Ook de vof wordt failliet verklaard. U en uw medefirmanten blijven wel ieder voor zich aansprakelijk voor de gehele schuld.
Als u een besloten vennootschap hebt, dan wordt de besloten vennootschap failliet verklaard, niet uzelf persoonlijk. Als er sprake is van wanbeleid, kunt u als bestuurder van een besloten vennootschap aansprakelijk worden gesteld voor schulden die de besloten vennootschap niet heeft betaald. Bij de commanditaire vennootschap zijn er verschillende mogelijkheden. Als u de enige beherende vennoot bent, wordt uzelf failliet verklaard. Zijn er nog andere beherende vennoten, dan worden de commanditaire vennootschap en alle beherende vennoten failliet verklaard. Ook hierbij geldt: de beherende vennoten zijn ieder voor zich aansprakelijk voor alle ondernemingsschulden.
Ondernemen nadat u failliet bent gegaan?
Als u van plan bent weer als ondernemer te starten, moet u er rekening mee houden dat uw oude schuldeisers, ook de Belastingdienst, weer bij u kunnen aankloppen voor de schulden die u nog niet hebt betaald. Daarom is het in zo’n situatie verstandig u goed te laten adviseren.
ABC vermogensplanning helpt u graag met deze verantwoordelijkheden. Informeer u echter tijdig naar de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Zorgt u altijd voor een adequate bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.
e)Inkomenspositie na een echtscheiding
Na uw scheiding kan uw inkomen flink omlaag gaan. U moet nu de kosten van uw levensonderhoud en de verzorging van uw eventuele kinderen waarschijnlijk zelf opbrengen. Het is natuurlijk heel vervelend als u niet of heel moeilijk kunt rondkomen. Laat daarom steeds een deskundige nagaan of u recht hebt op partneralimentatie, kinderalimentatie en pensioen. Een scheidingsdeskundige is niet alleen op de hoogte van de alimentatie, maar kan ook het pensioen laten vaststellen. ABC vermogensplanning wijst u graag de weg naar antwoorden.
De ondernemer
U bent ondernemer en u heeft samen met uw partner de beslissing genomen om te gaan scheiden. U bent bijvoorbeeld directeur-grootaandeelhouder (DGA) van een of meerdere besloten vennootschappen of u bent een zelfstandig ondernemer met of zonder personeel (ZZP-er). Dan komen er al gauw vragen op, die bij een ‘gewone’ echtscheiding niet aan de orde zijn:
• Hoe moet het bedrijfsvermogen in de verdeling of afrekening van het vermogen van de partners worden betrokken?
• In hoeverre kunnen en/of moeten opgepotte winsten (reserves) liquide worden gemaakt?
• Hoe wordt het ondernemingsvermogen betrokken bij de berekening van alimentatie?
• Welke periode wordt als referentiekader gebruikt voor waardering van de onderneming en bepaling van het inkomen?
• Wat als de resultaten van de onderneming in de afgelopen jaren een grillig verloop kennen?
• Hoe om te gaan met pensioenvoorzieningen in eigen beheer, zoals de FOR?
De uitkomst van deze vragen kan per type onderneming verschillen en vereist maatwerk waarbij uw advocaat naast kennis van het echtscheidingsrecht ook gedegen kennis van het ondernemingsrecht nodig heeft. ABC vermogensplanning helpt u in deze situatie uiteraard met raad en daad.
De zelfstandig ondernemer
De huisarts vormt een maatschap met andere artsen van de praktijk, de advocaat heeft zijn praktijk ondergebracht in een eenmanszaak, man en vrouw hebben samen een vennootschap onder firma, de stucadoor is ZZP-er, enz. Er zijn dus verschillende soorten ondernemingen die bij de echtscheiding betrokken kunnen worden. De boekhouding is anders ingericht dan bij een B.V. en er is, afhankelijk van de ondernemingsvorm, meer of juist minder vrijheid om het beleid en inkomen te bepalen. De problematiek is echter vaak vergelijkbaar. Welke inspanningen kunnen bijvoorbeeld in de toekomst in redelijkheid verwacht worden van de individu om het inkomen op peil te houden en welke gevolgen hebben negatieve economische ontwikkelingen voor de vaak kwetsbare kleine ondernemer?
Bij ABC vermogensplanning werken we deze financiële, juridische en/of fiscale vraagstukken voor u uit. Dat kan zelfstandig of in samenwerking met uw eigen accountant.
De directeur-grootaandeelhouder
De DGA ontvangt vanuit de vennootschap salaris. De DGA lijkt in dat opzicht op een werknemer in loondienst. Het grote verschil is echter dat de DGA zelf kan bepalen welk salaris jaarlijks wordt uitgekeerd. Bij berekening van de verschuldigde alimentatie zal geanalyseerd worden of er een marktconform salaris wordt uitgekeerd. Als dit niet het geval is, kan de rechter het salaris corrigeren. Ook is het mogelijk dat in het verleden juist een te hoog salaris is vastgesteld ten opzichte van de resultaten in de periode voor de echtscheiding (men leefde op te grote voet). Dan dient ook te worden ingegrepen om te hoge alimentatielasten te voorkomen.
Als u in algehele of beperkte gemeenschap van goederen bent gehuwd of u heeft de onderneming tijdens het huwelijk opgericht en geen huwelijksvoorwaarden gesloten, behoren de aandelen van de vennootschap tot de gemeenschap en zullen de aandelen gewaardeerd moeten worden. Daarbij kunnen verschillende waarderingsmethoden gehanteerd worden, die soms tot zeer verschillende uitkomsten kunnen leiden. Ook als u onder huwelijksvoorwaarden bent gehuwd kan de bedrijfswaarde een rol spelen indien u heeft afgesproken om bij einde huwelijk af te rekenen over het vermogen, dan wel u tijdens het huwelijk geen uitvoering heeft gegeven aan een verrekenbeding. Veel zal afhangen van de inhoud van uw huwelijksvoorwaarden.
ABC vermogensplanning heeft ervaring in deze complexe materie. Neemt u daarom altijd even contact met ons op. Het kan problemen in de toekomst voorkomen.
f)Erf- en schenkbelasting
Tijdens uw leven kunt u geld schenken aan een goed doel of aan uw naasten. Bijvoorbeeld omdat u uw kinderen financieel een steuntje in de rug wilt geven. Zo zijn er verschillende fiscaalvriendelijke mogelijkheden van schenken. Na uw overlijden wordt uw nalatenschap verdeeld onder uw erfgenamen. In een testament kunt u uw erfgenamen opnemen en welk deel zij krijgen. Tevens kunt u in een testament een regeling treffen waarin schenkingen met de erfenis moeten worden verrekend.
Het opstellen van een testament is geen wettelijke verplichting. Heeft u geen testament dan volgt de erfenis de wettelijke route.
Schenken
Schenken kan op verschillende manieren. Het kan eenmalig maar ook met een vast ritme. U kunt schenken aan mensen en aan organisaties, zoals goede doelen, kerkgenootschappen en verenigingen.
Bij het schenken krijgt u naast persoonlijke overwegingen ook te maken met juridische en fiscale gevolgen. Er zijn veel mogelijkheden. Wat voor u en degene aan wie u wilt schenken de beste keuze is, hangt ook af van uw persoonlijke en financiële situatie.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van schenken? Neem dan gerust contact op met ABC vermogensplanning. We leggen u graag uit wat fiscaalvriendelijk mogelijk en onmogelijk is.
Erfbelasting
De erfbelasting is de belasting die u betaalt over uw erfenis. Wat u moet betalen is afhankelijk van de hoogte van uw erfenis en van uw relatie met de overledene. Maar niet alleen over een erfenis moet u erfbelasting betalen. Ook als u een legaat krijgt, en soms bij een uitkering uit een levensverzekering, moet u erfbelasting betalen.
Er zijn wel vrijstellingen. Ook die zijn afhankelijk van de relatie die u had met de overledene. Partners hebben een hoge vrijstelling en grootouders of vrienden een zeer lage. De vrijstellingen worden van de waarde van uw erfenis afgehaald. U betaalt erfbelasting over de waarde die dan overblijft.
Ondernemingsvermogen en erf-/schenkbelasting
Wanneer u ondernemingsvermogen erft of geschonken krijgt, is dit onder voorwaarden tot een waarde van ruim €1.000.000 voor 100% vrijgesteld van erfbelasting of schenkbelasting. Wanneer de waarde hoger is, geldt voor het meerdere een vrijstelling van 83%. Een van de voorwaarden is dat het moet gaan om een materiele onderneming. Wat dat is en of u daarvoor kwalificeert, leggen we u graag uit.
Pensioen en erfbelasting
Het partnerpensioen is vrijgesteld van erfbelasting. Maar het partnerpensioen vermindert wel de vrijstelling van € 643.194,- voor echtgenoten/geregistreerd partners/ongehuwd samenwonenden. Er is wel altijd een minimale vrijstelling.
Aangifte doen voor erfbelasting of schenkbelasting
Voor de erfbelasting krijgt u automatisch bericht van de Belastingdienst over hoe u aangifte moet doen. Voor de schenkbelasting moet u uit eigen beweging aangifte doen. Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie over de aangifte voor erf- of schenkbelasting.
Uw wensen en ideeën zijn altijd het uitgangspunt bij de aanbevelingen die de specialisten van ABC vermogensplanning geven. Wilt u meer weten over erfbelasting, schenkbelasting, het laten opstellen van een testament of andere zaken die gelieerd zijn aan dit onderwerp, neemt u dan gerust contact op met ABC vermogensplanning.
g) Life planning
Financiële adviseurs zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald aspect van de uitvoering van het financiële plan, zoals pensioen, verzekeringen of hypotheken. Bij life planning wordt uw huidige financiële situatie, uw toekomstige gewenste situatie, de toekomstige gewenste positie van (een) derde(n) en “het levenspad” (van huidige naar gewenste situatie) meegenomen.
Een voorbeeld van life planning bij een onderneming
Stel u bent ondernemer en u heeft voor uzelf bepaald dat u met 60 jaar wilt stoppen. In uw financiële plan is hiermee rekening gehouden: uw pensioen, uw verzekeringen en uw hypotheek zijn bijvoorbeeld op uw wensen afgestemd. In uw hoofd heeft u bedacht dat uw zoon uw opvolger is. In uw life planning speelt de rol van uw opvolging – aan uw zoon of een derde – een essentiële rol. Bij bedrijfsplanning maken we u bedrijf verkoopklaar en verkoopbaar. Dat doen we door tussen u 50ste en 55ste levensjaar de eerste voorbereidingen te treffen. Uw zoon wil heel graag uw onderneming overnemen maar toont weinig tot geen affiniteit met het ondernemerschap. Wat doe u? Gaat u voorbij aan uw zoon en op zoek naar een andere opvolger? Of gaat u voor uw zoon, hierbij het risico lopend zelf garant te moeten staan voor zijn beslissingen? Bij ABC vermogensplanning houden we bij de life planning rekening met dit soort situaties. We bereiden u en uw zoon voor op alle mogelijke scenario’s.
Een voorbeeld van life planning bij de particulier
Ook in privésfeer krijgt u heel vaak te maken met life planning. Meestal zijn dit scenario’s waarmee u geen rekening hebt gehouden en die achteraf als “belangrijke levensles” worden doorverteld. Veel van die levenslessen kunt u voorkomen door uw wensen te bespreken met een life planner. De specialisten van ABC vermogensplanning kijken over uw schouders naar de beren die op uw weg of op de weg van een betrokken derde zouden kunnen komen. Zij informeren u en reiken uw oplossingen aan om deze beren te voorkomen.
Wat kunt u van ABC vermogensplanning verwachten?
Bij ABC vermogensplanning identificeren we 4 verschillende deelgebieden:
• Bedrijfsplanning
• Inkomensplanning
• Vermogensplanning
• Estateplanning
Voor bedrijfsplanning verwijzen we u naar ABC bedrijfsadvies.
Bij inkomensplanning gaat het om zaken die met name uw huidige financiële situatie zwaar zouden kunnen aantasten, zoals . We verwijzen u hierbij naar de hoofdpagina van ABC vermogensplanning.
Bij vermogensplanning gaat het om uw huidige én toekomstige financiële situatie op elkaar te laten aansluiten. We kijken samen met u naar uw huidige bezittingen maar ook naar uw huidige schulden. Onderwerpen waar we samen naar kijken zijn onder meer uw financieringen, uw vermogensopbouw, uw ideale toekomstige situatie en vermogensbescherming.
Bij estateplanning gaat het ten slotte om de verdeling van uw vermogen over verschillende keuzes. Zo kunt u ervoor kiezen om uw vermogen pas na uw overlijden te verdelen of u kiest ervoor reeds nu vermogen fiscaalvriendelijk over te laten gaan. Er zijn heel veel keuzes die van invloed kunnen en zullen zijn op uw vermogenspositie.
Thema’s die zeker ter sprake komen zijn uw (leven)testament.
Bij ABC vermogensplanning helpen we u graag verder op het gebied van de life planning. We brengen de deelgebieden samen en informeren u over mogelijke hiaten, uitdagingen en onzekerheden. We hebben specialisten in dienst of in ons directe netwerk waardoor we op al uw vragen adequate antwoorden kunnen geven.
h)Mediation (bemiddeling)
Mediation richt zich met name op verbroken relaties. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is mediation geen modeverschijnsel. In iedere relatie – zakelijk en privé – kunnen er immers situaties ontstaan die leiden tot divergerende inzichten.
In de privésituatie wordt vaak gesproken over “uit elkaar groeien” of “van elkaar vervreemden”. Zakelijk wordt gesproken over “verschillen in inzichten” of “op zoek naar een nieuwe uitdaging”. In alle gevallen geldt dat mensen die eerst met elkaar verbonden waren, deze verbinding kwijt zijn geraakt en deze hierdoor definitief willen verbreken.
Mediation wordt vaak ingezet als alternatief tegenover “het nemen van een dure advocaat”. Inmiddels wijzen veel advocatenkantoren intern een mediation deskundige aan die erop toeziet dat fiscale en juridische afspraken worden overeengekomen en adequaat vastgelegd.
Bij ABC vermogensplanning kijken we niet alleen naar de fiscale en juridische consequenties van een verbroken relatie. Wij stellen bij iedere mediation als doel het bereiken van een doeltreffende en duurzame oplossing tussen ex-partners.
Bij ABC vermogensplanning onderscheiden we naast dit “afwikkelingsmediation” ook een “preventieve mediation”. Het is onze ervaring dat in veel gevallen er dan geen sprake is van (definitief) verbroken relaties.
Het doel van een mediation bij ABC vermogensplanning is:
1. ex-partners door middel van een convenant en/of ouderschapsplan tot gezamenlijke afspraken komen aangaande de afwikkeling van hun relatie/huwelijk én gezamenlijke afspraken maken over de manier waarop zij in de toekomst met elkaar de dialoog blijven zoeken.
2. voordat er sprake is van ex-partners, partners bij elkaar te brengen door middel van consensus. Het gaat daarbij niet om relatietherapie (lijmen van de bestaande relatie) maar om de laatste strohalm voordat er sprake is van “expartners” (creëren van een verbeterde relatie). Onze specialisten helpen u en uw partner met keuzes te (her)definiëren en te maken.
Huwelijksmediation
Waar bij relatietherapie wordt getracht een relatie te herstellen, gaat het bij mediation juist erom om in onderling overleg tussen (ex-)partners samen afspraken te maken ter zake de afwikkeling van de relatie. Dit vindt plaats onder het toeziend oog van een mediator.
Een mediationtraject wordt veelal (maar lang niet altijd!) opgestart na de verbreking van een relatie. Als gevolg daarvan worden ex-partners veelal geconfronteerd met zaken (veelal fiscaal, juridisch of financieel van aard) die onderling afgewikkeld moeten worden, waaronder gemeenschappelijke goederen die verdeeld moeten worden, fiscale aspecten van een (echt)scheiding die geregeld moeten worden, afspraken over kinderen die moeten worden gemaakt etc.
Bij ABC vermogensplanning is de mediator onpartijdig; onze mediators begeleiden de ex-partners in hun onderlinge communicatie, luistert naar wensen, ervaringen en gevoelens van beide ex-partners en haalt daaruit aanknopingspunten, met als doel partijen met elkaar in gesprek te houden. Bij ABC vermogensplanning wordt in een mediation toegewerkt naar een doeltreffende en duurzame oplossing die voor beide partijen, en eventueel betrokken kinderen, het beste werkt. Getracht wordt hoe dan ook om problemen tussen ex-partners een plek te geven, zonder deze problemen op de spits te drijven. Op een vechtscheiding en partijen die jegens elkaar procederen, zit in onze beleving niemand te wachten.
Heeft u vragen over huwelijksmediation? Neem dan gerust contact op met ABC vermogensplanning.
Mediation bij erfenis
Het overlijden van een dierbare is een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. In een dergelijke situatie kunnen meningsverschillen behoorlijk oplopen. Bij het afwikkelen van een erfenis gaat het vaak om rouw en verdelen. Door het overlijden van een dierbare in de familie kunnen emoties en geldzaken samen komen en nabestaanden gaan hier heel verschillend mee om. Oud zeer kan weer naar boven komen en ruzie of onenigheid veroorzaken. Gevolg daarvan kan zijn dat betrokkenen er zelf niet meer uitkomen. Een nalatenschapsmediator van ABC vermogensplanning kan helpen die impasse te doorbreken.
De nalatenschapsmediator geeft geen panklare oplossingen, maar begeleidt partijen naar hun eigen gevonden oplossing. De mediator legt aan de partijen uit waar hun keuzes – menselijk, financieel, fiscaal en juridisch – toe leiden en bevordert het gesprek tussen hen. De nalatenschapsmediator ziet er op toe dat de gemaakte afspraken juridisch haalbaar zijn en legt ze – indien van toepassing – vast in een schriftelijke overeenkomst.
Bij ABC vermogensplanning hebben we met deze vorm van mediation ruime ervaring.
Mediation bij zakelijke onenigheid
Zakelijke geschillen vreten energie, tijd en dus geld. Zo kan er onenigheid ontstaan over een overeenkomst of betaling, of kan er een probleem ontstaan binnen uw maatschap, vennootschap of stichting. In het economisch verkeer gaan we dagelijks om met verschillende standpunten en belangentegenstellingen. Maar onder bepaalde omstandigheden kan dat opeens onaangenaam worden of zelfs escaleren.
Het laatste waar u op zit te wachten zijn conflicten tussen (of met) aandeelhouders, vennoten, maten en/of partners. Om een zakelijk conflict te voorkomen of op te lossen kunt u een aantal dingen doen. U kunt het negeren (struisvogelpolitiek), u kunt het zelf trachten op te lossen (polderpolitiek) of u kunt het laten escaleren (de katalysatorpolitiek). De beste keuze is echter het inschakelen van een zakelijke mediator voordat posities verharden of het conflict escaleert. U gaat dan onder begeleiding van een zakelijke mediator in alle rust en vertrouwelijkheid aan de succesvolle oplossing van het conflict werken. Snel, kostenefficiënt en duurzaam.
Soms lijkt de gang naar de rechter onvermijdelijk, tenzij u met elkaar om de tafel gaat, met de hulp van een zakelijk mediator. Een zakelijk mediator met kennis van zaken, ervaring in het bedrijfsleven en affiniteit met ondernemen is dan wel zo prettig. Bij ABC vermogensplanning treft u ervaren mediators aan.
Conflicten in zakelijke partnerships gaan bijvoorbeeld over:
• verschil van inzicht over de toekomst (visie, strategie, personeel, etc.)
• interpretatieverschillen over afspraken, overeenkomsten, samenwerkingsvoorwaarden en/of functioneren
• meningsverschillen over kwaliteit, prestaties, service en/of verwachtingen
• (onderlinge) communicatie
• financiën, omzet, targets, waarderingsgrondslag
• opvolging, uitbreiding, investeringen of saneringen
• conflict met aandeelhouder, vennoot, maat en/of partner conflict of kwestie in de vennootschap, maatschap, partnership etc. etc.
Het voordeel van zakelijke mediation is dat u veel kosten, tijd en negatieve energie bespaart. Uiteindelijk voorkomt u er zeer waarschijnlijk zelfs een juridische procedure met een mogelijk onzekere uitkomst of de gang naar de rechter mee. U bepaalt daarnaast samen welke afspraken u uiteindelijk vastlegt in een vaststellingsovereenkomst.
Bij ABC vermogensplanning hebben we geholpen talloze zakelijke kwesties op te lossen voordat deze zouden of konden escaleren, juist omdat u verzekerd bent van een deskundige mediator met uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven.
5. Bedrijfsadvies
Een dreigend faillissement geeft zorgen maar het vinden van startkapitaal voor je nieuwe onderneming eveneens. Elk bedrijfsmatig probleem vraagt om een specifieke aanpak. Als ondernemer legt u heel vaak deze verantwoordelijkheid voor een deel of zelfs grotendeels bij uw accountants- of administratiekantoor neer.
Heel veel directeuren en ondernemers worstelen jarenlang met de bedrijfsvoering. Het managen van iedere situatie lijkt wel op crisismanagement. Dit kan anders en beter.
Door de jaren heen hebben we bij ABC bedrijfsadvies vele ondernemers met raad en daad bijgestaan. Elk probleem kan immers opgelost worden. Of het nu gaat om een bedrijf op te starten, door te starten, weer gezond te maken, te reorganiseren, te saneren of een faillissement af te handelen.
Bij ABC bedrijfsadvies werken we nauw samen met Generon Advisory & Consulting. Een onafhankelijk bedrijf dat al 3 decennia toonaangevend is in de advisering in het MKB.
Succesvol ondernemen vraag een antwoord op veel vragen:
• hoeveel grip hebt u op uw bedrijf?
• werkt u in uw bedrijf of werkt u aan uw bedrijf?
• etc. etc.
ABC bedrijfsadvies helpt u bij het identificeren, formuleren en uitwerken van uiteenlopende vraagstukken:
• uw grote lijn vragen: wat wilt u bereiken als ondernemer en wat zijn uw visie, missie en kernwaarden die daarbij horen? Waarom doet u wat u doet?
• uw strategische routekaart: welke doelen staan de komende 1, 2, 3, 5 jaren centraal in uw onderneming?
• uw toegevoegde waarde vragen: waarom bent u (of beter uw onderneming) relevant voor de klant? Waarom heeft uw onderneming “waarde”?
• uw SWOT analyse vragen: welke activiteiten zorgen voor waarde creatie of juist niet?
• uw interne analyse: wat kunt u veranderen opdat uw onderneming kan groeien? En hoe kunt u dit veranderen?
• etc. etc.
Bij ABC bedrijfsadvies kijken we met u naar de levensfase van u en uw onderneming. In dat kader kijken we naar vragen met betrekking tot:
• de gerealiseerde winstgevendheid: waar komt uw winst vandaan? Waar laat u winst liggen?
• de verkoopbaar van uw onderneming: wat dient u te veranderen opdat uw onderneming waardevoller wordt voor een overnamekandidaat en u uw onderneming kunt verkopen tegen de meest gunstige condities?
• de financieringen van uw onderneming: wat is de resterende levensverwachting van uw activa? Welke middelen moeten aangewend worden om de winstgevendheid niet in gevaar te laten komen? Waar komen deze middelen vandaan? Hoe bent u op dit moment gefinancierd?
• de samenstelling van uw onderneming: zijn er onderdelen die afzonderlijk verkocht (afgestoten) kunnen worden opdat de gesplitste onderneming meer waard is dan de oude totale onderneming?
• etc. etc.
Bij ABC bedrijfsadvies staat een onafhankelijk advisering centraal. We maken graag met u een afspraak om te kijken hoe we u kunnen helpen uw onderneming nog succesvoller te maken.
6. Contact
Bent u nog niet bekend met de service en dienstverlening van ABC Adviesgroep? Op onze website treft u voldoende informatie aan om u een beeld te vormen van wat we doen. Uiteraard kunt u ons ook altijd benaderen om te informeren wat we voor u kunnen betekenen.
U kunt ons per email, telefonisch of via de website benaderen. U kunt ook – bij onze collegae van verzekeringen en vastgoed – gewoon even binnenlopen aan de
Maastrichterlaan 163 te Vaals. Als een collega beschikbaar is, zal hij/zij u uiteraard te woord staan of op een later tijdstip met u een afspraak inplannen.
Bezoekadres en postadres: Google foto van
Maastrichterlaan 163
6291 EP Vaals pand
Contact mogelijkheden
Inloop ochtend: 9.00u – 12.30u
Inloop middag: 13.00u – 17.00u
Telefoon:
Email: info@abcvaals.nl
Openingstijden
Wij zijn maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur. Tussen 12.30 en 13.00 uur is ons kantoor gesloten. Tijdens feestperioden behouden we ons het recht de openingstijden aan te passen.
Aangesloten organisaties
ABC Adviesgroep is aangesloten bij dé brancheorganisatie voor kwaliteit op het gebied van verzekeringen: ADFIZ. Daarnaast zijn we aangesloten bij CTO, QualityPro en MFN en RAB.
a) Contactpersonen
Algemene zaken
Uw aanspreekpunt bij algemene zaken is Patrick Volders. U kunt een afspraak met
Patrick maken via info@abcvaals.nl met omschrijving “Afspraak Patrick” of via
Particuliere verzekeringen
Uw aanspreekpunt voor particuliere verzekeringsvragen is het team Particulieren. U kunt ons team bereiken via info@abcvaals.nl met omschrijving “Particulier” of via
Zakelijke verzekeringen
Uw aanspreekpunt voor bedrijfsmatige verzekeringsvragen is het team Zakelijk. U kunt dit team ook bereiken via info@abcvaals.nl met omschrijving “Zakelijk” of via
Vastgoed
Uw aanspreekpunt voor vastgoed beheer is het team Makelaardij. U kunt dit team ook bereiken via info@abcvaals.nl met omschrijving “Vastgoed” of via
Na uw eerste mail neemt één van de teamleden persoonlijk contact met u op.
Vermogensplanning
Uw aanspreekpunt voor vermogensplanning is het team Vermogen. U kunt dit team ook bereiken via info@abcvaals.nl met omschrijving “Vermogensplanning” of via
Bedrijfsadvies
Uw aanspreekpunt voor fiscale, juridische en financiële vraagstukken alsmede op het gebied van pensioenadvisering is het team Bedrijven. U kunt dit team ook bereiken via info@abcvaals.nl met omschrijving “Bedrijven” of via
b) Onze geschiedenis
Het assurantiebureau van Henny Cremer zag in 1985 het levenslicht. Al snel werd het een echt bedrijf en kreeg het de bedrijfsnaam ”ABC”. Vanuit de benedenverdieping van het woonhuis aan de Maastrichterlaan werd hard gewerkt en ABC groeide al snel uit tot een middelgroot kantoor op het gebied van financiële dienstverlening.
Midden jaren negentig opende ABC een vestiging in Gulpen omdat steeds meer klandizie van buiten de gemeentegrenzen kwam. Het was het prille begin van het internettijdperk en de communicatie was in die tijd nog heerlijk “ouderwets”; de fax was op dat moment nog hét communicatiemiddel tussen bedrijven, de vaste telefoon had geen “smart” broertje en klantafspraken vonden per definitie ’s avonds aan de keukentafel plaats.
Minder dan 10 jaar later zag de wereld er heel anders uit. Door de rappe intrede van internet, email en de mobiele telefonie konden fysieke afstanden sneller en efficiënter dan voorheen worden overbrugd. Een kantoor in Gulpen werd hierdoor al snel “overbodige luxe”; klanten mailden/belden waardoor de fysieke aanwezigheid niet langer noodzakelijk was.
Medio 2004 werd besloten het kantoor te sluiten en het personeel te verhuizen naar kantoor Vaals. Door deze forse personele uitbreiding werd het kantoor aan huis in één keer te klein. Door gebrek aan alternatieven werd vanaf begin 2005 een kantoorruimte gehuurd in de Kerkstraat. Het was gelijk duidelijk dat dit slechts een tijdelijke oplossing zou zijn.
Helaas sloeg het noodlot niet veel later toe; Henny werd ernstig ziek. Eind 2006 overleed hij op 61 jarige leeftijd. ABC verloor haar grondlegger, het gezicht van de onderneming en de drijfveer achter het succes.
Door het wegvallen van Henny veranderde ABC in een “overnameprooi”; diverse potentiële overnemers toonden verregaande interesse. Na een spannende, maar bovenal onzekere periode van zes maanden werd Patrick Volders medio 2007 de nieuwe eigenaar.
Onder Patrick’s verantwoordelijkheid, werden er op organisatorisch en bedrijfseconomisch vlak diverse (grotere) veranderingen doorgevoerd. Het kantoorpand aan de Kerkstraat paste niet bij zijn ambitie om nadrukkelijk “betrokkenheid”, “onafhankelijkheid” en “deskundigheid” uit te stralen.
Toch duurde de zoektocht naar een passende kantoorruimte nog bijna 3 jaar. Medio 2010 werd het pand aan de Maastrichterlaan 163 gekocht en volledig omgebouwd tot kantoorpand. Op 1 maart 2011 verhuisde het personeel naar de nieuwe locatie en was de grote opening.
Sinds die tijd is ABC verder gegroeid, ook buiten de grenzen van de gemeente Vaals. Nog steeds, zoals in de jaren 80, is iedereen van harte welkom én nog steeds doen we de dingen die we toen deden: mensen ontzorgen. Ondertussen doen we dit echter op meerdere gebieden en hebben we hiervoor meerdere erkenningen mogen ontvangen. Met een gemiddelde klanttevredenheid (onafhankelijk onderzoek) van 9,3 op 10 scoren we erg goed (top 20 in Nederland).
Bij ABC streven we ernaar om alle voorkomende verzekeringen én overige financiële producten en diensten te kunnen aanbieden. Naast specialisten in schadeverzekeringen hebben wij inmiddels ook medewerkers die geschoold zijn op het gebied van pensioenen, hypotheken, estate planning, vermogensplanning en bedrijfsadvies. ABC is niet alleen op het gebied van verzekeringen, maar ook op alle andere gebieden een middelgroot kantoor geworden.
Hiermee stopt onze ambitie niet. Vanaf 2014 biedt ABC internetondernemers een heel pakket aan betaalfaciliteiten, verzekeringen en bedrijfsadvies aan. Een unieke propositie die inmiddels is opgemerkt door de branchevereniging.
Bij ABC staan we nooit stil. We groeien en bloeien, maar we vergeten nooit dat we er zijn dankzij onze trouwe klanten.
Behoort u nog niet tot onze klantenkring? Grijp deze kans aan en wordt ook klant.
c) Kwaliteitswaarborgen
Alle medewerkers van ABC Adviesgroep zijn in het bezit van diploma’s die door de WFT verplicht zijn gesteld. Daarnaast worden alle medewerkers permanent bijgeschoold; niet alleen op de gebieden waarin zij werkzaam zijn, maar ook op aanpalende gebieden.
ABC Adviesgroep is in het bezit van een vergunning bij de AFM, is aangesloten bij het klachteninstituut financiële dienstverlening(KIFID) en aangesloten bij de vereniging van financiële dienstverleners ADFIZ. Daarnaast behoort ABC Adviesgroep tot de selecte groep dienstverleners die de Adfiz integriteitscode en de Code van onafhankelijk advies hebben onderschreven.
Tot slot werken we uitsluitend samen met specialisten op aanpalende vakgebieden die volgens de hoogste standaarden werken. Als we deskundigen inhuren, zijn dat gekwalificeerde deskundigen met ervaring. Bij ABC adviesgroep kiezen we niet voor middelmaat. We streven naar kwaliteit en letten daarbij op de prijs. Niet andersom.
d) Persoonsgegevens
Als u wilt weten hoe we met u gegevens omgaan, verwijzen we u graag naar ons Dienstenwijzer incl. Privacy Statement. U kunt dit aantreffen op onze website.
Hier willen we kort de essentie weergeven wat u in het Privacy Statement kunt terugvinden.
Intake gesprek
Om u goed te kunnen adviseren welke financiële producten bij uw situatie passen, gaan wij met u in gesprek. In dit gesprek stellen wij u verschillende vragen. Deze vragen hebben betrekking op uw kennis van en ervaring met financiële diensten, uw financiële situatie, zoals inkomen, uitgaven en vermogen, uw wensen en behoeften voor zover relevant voor het financiële advies en uw bereidheid om bepaalde risico’s zelf te dragen, dan wel uw wens om deze juist af te dekken, bijvoorbeeld door middel van een verzekering.
Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om
Met de gegevens die wij van u ontvangen, gaan wij zorgvuldig om. Wij hebben technische en organisatorische maatregelen genomen om te voorkomen dat onbevoegde derden kennis kunnen nemen van deze gegevens. Ook hebben al onze medewerkers een geheimhoudingsverklaring ondertekend.
Hoe gebruiken wij de van u ontvangen gegevens?
Wij gebruiken de gegevens die wij van u krijgen om een analyse van uw financiële situatie te maken. Hieruit volgt dan ons advies over welke maatregelen u kunt nemen om de door u gewenste financiële zekerheid te realiseren. Dat kan betrekking hebben op de opbouw van uw pensioen, het verzekeren van bepaalde risico’s of het verkrijgen van een financiering.
Zowel in het kader van het opstellen van dit advies als wanneer u ons vraagt onderdelen van dit advies uit te voeren, kan het voorkomen dat wij contact moeten zoeken met verzekeraars, geldverstrekkers, expertisebureaus, arbeidsdeskundigen en anderen die relevant zijn bij de uitvoering van de voor u te realiseren financiële zekerheid.
Bij verzekeraars en geldverstrekkers gaat het dan om de informatie die zij nodig hebben om te kunnen bepalen of en zo ja onder welke condities zij aan u een offerte willen uitbrengen voor een verzekering of krediet. Bij expertisebureaus gaat het om gegevens die nodig zijn om de waarde van uw pand of andere bezittingen te kunnen taxeren. Bij arbeidsdeskundigen gaat het om uw contactgegevens, zodat de arbeidsdeskundige in het kader van een aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsverzekering contact met u kan zoeken.
Wij geven de van u ontvangen persoonsgegevens alleen aan derden door wanneer dat nodig is om een bepaald onderdeel van uw opdracht uit te voeren. Wij geven daarbij alleen die gegevens door die deze derden ook echt nodig hebben om de door ons gevraagde werkzaamheden voor u uit te voeren.
Wat zijn uw rechten?
U bent onze klant. Dus u heeft het recht om te bepalen welke gegevens van u wij wel of niet ontvangen. Maar daarnaast heeft u nog andere rechten. Wij vatten deze hieronder samen.
• Wanneer u meent, dat wij bepaalde gegevens over u onjuist in onze administratie hebben verwerkt, dan moet u ons daarop wijzen en om correctie vragen. Wij kunnen uiteraard alleen ons werk goed doen, wanneer de gegevens waarmee wij voor u werken correct zijn.
• Indien u niet langer wilt dat wij bepaalde gegevens in onze administratie hebben geregistreerd, dan kunt u ons verzoeken deze gegevens te verwijderen. Uiteraard voldoen wij in dat geval aan uw verzoek.
• Wij hebben hierboven aangegeven op welke wijze wij de van u ontvangen gegevens gebruiken. Mocht u op enig moment dit gebruik willen beperken, bijvoorbeeld dat wij bepaalde gegevens niet aan een bepaalde organisatie mogen doorgeven, dan kunt u ons dit laten weten. Ook aan dit verzoek zullen wij dan uiteraard voldoen.
• Indien u dat wenst, kunt u ons vragen uw gegevens door te zenden aan een derde. Bijvoorbeeld uw accountant, advocaat of bank. Na ontvangst van uw verzoek zullen wij zo spoedig mogelijk uw verzoek uitvoeren.
• Wanneer wij van derden persoonlijke informatie over u ontvangen, bijvoorbeeld van uw verzekeraar, accountant, bank of andere financieel adviseurs dan gaan we met deze informatie om alsof deze van u afkomstig is.
Wat gebeurt er als u ons bepaalde informatie niet geeft?
Het opstellen van een goed financieel advies kunt u vergelijken met het maken van een puzzel. Er zijn vele, afzonderlijke stukjes die bij het begin van onze werkzaamheden allemaal door elkaar liggen. Hebben wij alle stukjes tot onze beschikking, dan slagen wij er doorgaans in om de puzzel op te lossen en u een compleet beeld te schetsen. Maar wanneer u ons bepaalde informatie niet wenst te verstrekken, dan missen wij een of meerdere “stukjes” van de puzzel. Wij gaan dan van incomplete informatie uit en dat kan onjuistheden in onze advisering opleveren.
In sommige gevallen concluderen we dat we ons werk niet kunnen doen zoals we dat zouden willen en moeten. In dat geval zullen wij u mededelen dat wij onze werkzaamheden voor u niet kunnen en willen voorzetten.
f)Klachtenregeling
U mag van ons verwachten dat wij alles in het werk zullen stellen om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Toch valt niet altijd te voorkomen dat u over onderdelen van onze dienstverlening wellicht niet tevreden bent. Het kan daarbij gaan om zaken die wij in uw ogen gedaan of nagelaten hebben.
Wij zijn er om uw verhaal zo zorgvuldig mogelijk met de verzekeraar te communiceren. Wij nemen echter niet de beslissing of een vooral wel of niet gedekt is. De beslissing ligt 100% bij de verzekeraar.
Wanneer u vindt dat wij niet aan uw verwachtingen hebben voldaan, verzoeken wij u ons dit te melden. Bent u het niet eens met de beslissing van de verzekeraar, kunt u ons dat ook melden.
Mocht u van mening zijn dat u schade hebt geleden dan zullen we uw klacht zorgvuldig (laten) onderzoeken. Als hieruit blijkt dat uw klacht terecht is, dan zullen we er vanzelfsprekend alles aan doen om de zaak op te lossen en/of u te compenseren.
Hoe gaat het in z’n werk?
1. U kunt uw klacht schriftelijk, per post of per e-mail, bij ons indienen.
2. Wij zullen uw klacht schriftelijk aan u bevestigen. Wij maken hierbij onderscheid in:
a. Algemene punten van kritiek. Bent u ontevreden over de communicatie, houding of gedrag van één van onze medewerkers? Bent u ontevreden over de service van een medewerker? Dat vinden we bijzonder vervelend. We horen graag uw kant en zullen deze dan ook uitvoerig bespreken met de betrokken medewerker(s).
b. Overige klachten. Dit betreft klachten waarbij nader onderzoek vereist is. U dient daarbij wel onderscheid te maken in onze dienstverlening en de beslissing van een derde. Als de verzekeraar besluit uw schade niet te vergoeden, vinden wij dat vervelend. Maar ook wij zijn afhankelijk van de bevindingen van de verzekeraar. We kunnen die ter discussie stellen maar niet eenzijdig veranderen.
3. U krijgt van ons binnen twee werkweken na de ontvangst een schriftelijke bevestiging van uw klacht en bericht wie uw klacht behandelt. Daarbij zullen wij zo nodig aangeven of en zo ja welke – aanvullende – informatie wij van u nog nodig hebben.
4. U zult uiterlijk vier weken na ontvangst van de schriftelijke bevestiging van ons een (schriftelijke) reactie ontvangen.
5. Naar aanleiding van bovenstaande kan het nodig c.q. wenselijk zijn om persoonlijk overleg te voeren, nadere informatie in te winnen etc.
6. Indien overeenstemming kan worden bereikt over de aangedragen oplossing zullen wij zo spoedig mogelijk zorgen voor uitvoering daarvan.
Als we geen overeenstemming bereiken?
Indien we niet tot overeenstemming kunnen komen over het oplossen van uw klacht, dan kunt u deze desgewenst voorleggen aan een onafhankelijk klachteninstituut, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Informatie over het Klachteninstituut kunt u vinden op de website www.kifid.nl. Het Kifid is ook bereikbaar op het volgende postadres:
Kifid
Postbus 93257
2509 AG DEN HAAG
Tenslotte bestaat nog de mogelijkheid dat de oorzaak van uw klacht gezocht moet worden bij een geldverstrekker of verzekeraar. Wij zullen u dan verwijzen naar de juiste instantie. Mocht u (vooraf) informatie willen hebben over de diverse klacht- en geschilinstanties dan kunt u terecht op de website:
www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/klacht
U vindt daar een overzicht van de diverse klachten- en geschilleninstanties in de financiële branche.
g)Dienstenwijzer incl. privacystatement
Dit document wordt u aangeboden door ABC Adviesgroep, Maastrichterlaan 163, 6291 EP Vaals. Wij willen onze dienstverlening graag aan u voorstellen en u verder informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij wederzijds van elkaar mogen verwachten.
Wie zijn wij?
ABC verzekeringen biedt u deskundige advisering en diensten aan op het gebied van zogenaamde schade- en levensverzekeringen. Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Adfiz.
Via ABC lifestyle & living bieden wij u deskundige advisering aan op het gebied van vastgoed investeringen, vastgoed service en hypotheken, via ABC vermogensplanning deskundige advisering op het gebied van vermogensplanning en via ABC bedrijfsadvies tot slot deskundige advisering op het gebied van financiële, fiscale en juridische vraagstukken.
In deze dienstenwijzer wordt aangegeven over welk onderdeel we praten. Indien er niets vermeld staat, heeft het betrekking op alle dienstverlening.
Onze relatie met geldverstrekkers en verzekeraars
Ons kantoor werkt met door ons zorgvuldig geselecteerde financiële instellingen (banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen) voor het afsluiten van onder andere verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Wij baseren onze advisering en bemiddeling op onze ervaringen met deze aanbieders en op een gedegen analyse van de keuze aan producten.
Onze diensten
Bij ABC verzekeringen bieden wij de volgende advies- en bemiddelingsdiensten:
bemiddeling in combinatie met advisering (hiervoor gaat u met ons een ABC
Compactplan aan);
alleen bemiddeling (execution only oftewel ABC Servicevrijcontract). Deze vorm van advisering bieden we trouwens uitsluitend bij zogenaamde nietcomplexe producten aan.
Omdat de financiële dienstverlening zich vaak uitstrekt tot een bredere oriëntatie op financiële producten, kiezen wij doorgaans voor een integrale aanpak, waarbij we trachten rekening te houden met wat in uw specifieke situatie van belang is. In onze praktijk vormen uw wensen en persoonlijke situatie het uitgangspunt. Wij beschikken over de kennis, de expertise en de contacten met leveranciers van financiële producten die daarvoor nodig zijn.
U bent bij ons vrij in de (eind)keuze van aanbieder(s) en product(en). Wij zullen u met onze professionele kennis en ervaring ondersteunen in het maken van deze selectie. Dat houdt onder meer in:
• Inventariseren van uw wensen, behoeften en uw risicobereidheid. We leggen
dit vast in uw klantprofiel
• Informatie verstrekken over in de markt beschikbare passende financiële constructies en financiële producten
• Voorleggen van alternatieven eventueel aanbieden van berekeningen op basis van verschillende producten en aanbieders
• De consequenties van te nemen beslissingen inzichtelijk maken
• Toelichten en motiveren van het verstrekte advies
• Schriftelijk vastleggen van het advies
Aansluitend daarop helpen wij u met het aangaan van overeenkomsten tussen u en de financiële instelling van uw keuze. Ook daarna blijven wij u begeleiden. daarnaast onderhouden wij de contacten met de leveranciers van deze financiële producten.
Zogenaamde complexe producten kunt u bij ons uitsluitend na een adviestraject afsluiten. We brengen voor dit adviestraject kosten in rekening:
• Bestaande klanten van ABC verzekeringen – op basis van uw dienstverleningsvorm betaalt u of een vast bedrag van €125,00 (combiklanten) of het gereduceerde uurtarief van €60,00 per uur
• Nieuwe klanten – indien u met uw totale verzekeringsportefeuille naar ABC verzekeringen overstapt, betaalt u het gereduceerde uurtarief van €60,00 per uur. Indien u niet of slechts deels wenst over te stappen betaalt u het reguliere uurtarief van €120,00.
Wat verwachten wij van u?
Om ons werk goed te kunnen doen, in overeenstemming met uw verwachtingen en onze afspraken, vragen wij u ons tijdig en volledig te informeren over alle zaken die in het kader van de door u te sluiten of afgesloten overeenkomsten met financiële instellingen van belang zijn. Het gaat in het bijzonder om wijzigingen in uw persoonlijke situatie of samenlevingssituatie (zoals geboorte, samenwonen, huwelijk, echtscheiding, overlijden, verhuizing enz.) en om veranderingen in uw inkomens- en arbeidssituatie.
Hoe kunt u ons bereiken?
• Ons bezoekadres én postadres: Maastrichterlaan 163, 6291 EP Vaals
• Ons telefoon:
• Ons email: info@abcvaals.nl
Onze openingstijden: wij zijn maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Tussen 12.30 en 13.00 uur is ons kantoor gesloten. Tijdens feestperioden behouden we ons het recht de openingstijden aan te passen.
Betalingen verzekeringen
Betaling van verzekeringspremies kunt u doen door middel van automatische incasso rechtstreeks aan de verzekeringsmaatschappij.
Wanbetaling verzekeringen
Als u een betaling mist, zal dat doorgaans gebeuren uit vergissing. U heeft dan voldoende kans om alsnog te betalen. De maatschappij zal u daarvoor benaderen. Blijft echter ook nu uw betaling uit, dan kan de verzekeraar de dekking opschorten of zelfs beëindigen.
Mocht deze situatie zich dreigen voor te doen, dan zal de maatschappij u en ons waarschuwen. Wij zullen dan contact met u opnemen. Reageert u ook op onze communicatie niet afdoende, dan veranderen we uw contract in execution only.
We voeren op dat moment geen werkzaamheden meer voor u uit.
Hoe worden wij beloond?
Wij worden sinds 2007 nog maar beperkt beloond door middel van provisie. Onze beloning bestaat voornamelijk uit kosten in rekening te brengen op basis van een factuur. We zetten ze graag voor u op een rijtje:
Voor schadeafwikkeling hanteren we een uurtarief van €60,00 Voor algemene financiële advisering hanteren we een uurtarief van €120,00
We hebben voor onze klanten 2 contractvormen:
• ABC Compactplan: klanten die hiervoor in aanmerking komen (met name totaalrelaties) betalen in aan servicevergoeding €78,00 per jaar rechtstreeks aan ons. Onze reguliere advisering (2 uur/jaar) is daarbij inbegrepen.
• ABC Servicevrijplan: indien u niet in aanmerking komt voor een ABC Compactplan of hier juist niet voor wenst te kiezen, betaalt u aan servicevergoeding €36,00 per jaar rechtstreeks aan ons. Onze reguliere advisering (2 uur/jaar) is daarbij NIET inbegrepen. U ontvangt per bezoek een factuur tegen ons gangbare uurtarief.
Assurantiebelasting
We willen U erop wijzen dat de assurantiebelasting niets te maken met de beloning van een tussenpersoon. Het is belasting die de verzekeringsmaatschappij netjes afdraagt aan de Nederlandse Belastingdienst.
Beloning medewerkers
De beloning van de medewerkers van ABC Adviesgroep bestaat uit een vast inkomen als salaris en een jaarlijks terugkerende vakantietoeslag. Onze medewerkers worden niet gedreven door prestatie- en beoordelingscriteria.
Wettelijke verplichtingen
Ons kantoor heeft op basis van de Wet op het financieel toezicht (Wft) een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten voor het uitoefenen van ons bedrijf.
Privacy en veiligheid
De privacy van uw persoonlijke gegevens is bij ons gewaarborgd; ons bedrijf is ingeschreven bij het College Bescherming Persoonsgegevens.
Daarnaast kunnen uw gegevens in onze systemen niet worden benaderd door externe bronnen. Ons bedrijf beschikt over de hoogste privacy certificering. Wij streven ernaar u goed en zorgvuldig van dienst te zijn. Toch zou er ook bij ons ooit iets fout kunnen gaan; voor die gevallen zijn wij toereikend verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid.
Beëindiging van de relatie
U hebt het recht de relatie met ons kantoor te beëindigen op het door u gewenste moment, met in achtneming van een opzeggingstermijn van 3 maanden en betaling van €15,00 aan administratiekosten.
Intermediairswijzigingen kunt u via uw nieuwe tussenpersoon dan wel via ons kantoor laten verlopen. Van onze kant zijn ook wij vrij de relatie met u te beëindigen. Wij bieden u dan 3 maanden de tijd een nieuwe tussenpersoon aan ons door te geven.
Klachtenregeling
Klachten over onze dienstverlening nemen wij serieus en lossen wij graag in goed overleg met u op. Hiervoor verwijzen we u graag naar onze klachtenregeling op onze website.
Wij streven er voortdurend naar onze klanten op goede en professionele wijze te ondersteunen met deskundig en betrouwbaar financieel advies. De kwaliteit van onze dienstverlening staat daarbij voorop.
Slotwoord
Wij vertrouwen erop u een goed beeld te hebben gegeven van wat wij voor u kunnen betekenen. We hopen samen met u de (klant)relatie aan te gaan die langdurig naar beider tevredenheid zal duren.
Heeft u toch nog vragen of vindt u iets onduidelijk? Neemt u dan gerust contact met ons op via info@abcvaals.nl of telefonisch